V petek in soboto, 14. in 15. junija, so se orli in orliči SK Zagorje – sekcije za skoke Kisovec kljub poletni vročini pomerili na tekmi Pokala Občine Zagorje.

Prvi so v petek, 14. junija, nastopili najmlajši. V kategoriji deklic do 10 let je bila Ula Vodlan prva, Daša Volaj pa druga. Pri dečkih iste starostne skupine so Zagorjani posegli po naslednjih uvrstitvah: Nik Lukmar je bil prvi, Mihael Ostrožnik drugi, Nik Zupančič pa peti.

Pri cicibankah do 9 let sta se od domačih najbolje odrezali Neža Zupančič in Bina Mlekuž, ki sta osvojili drugo in tretje mesto. Med cicibani se je Filip Ostrožnik uvrstil na tretje, David Drobne pa na peto mesto.

Naslednji dan je prinesel nastope starejših otrok ter članic in članov. Prva in druga sta bili pri članicah Lara Logar in Anja Javoršek, obe iz SK Zagorje. Med člani je na prvo mesto skočil Andraž Pograjc, Ernest Prišlič je bil tretji, Miha Lipovšek Ročnik peti, David Zupanec 9., Tomi Jovan 10., Matija Prosenc pa 12.

V kategoriji deklet do 15 let sta na prvo in drugo mesto stopničko stopili Katarina Pirnovar in Tinkara Mlekuž. Pri dečkih iste starostne skupine je Dominik Zupanec osvojil peto mesto.

V kategoriji dečkov do 14 let je nastopil Anej Razpotnik, ki se je s svojim rezultatom zavihtel na najvišje mesto.

Maša Šutar je pri deklicah do 13 let pristala na drugem mestu. V tej starostni skupini sta skakala tudi Lovro Percl Seručnik in Damjan Zupanec, ki sta skočila na četrto in šesto mesto.

V kategoriji do 12 let so skakali Klara Jerman, Damjan Zupanec in Lovro Percl Seručnik, ki so si prislužili prvo, drugo in tretje mesto.

Ula Vodlan je pri deklicah do 11 let skočila na tretje, Tej Logar, Anže Bantan, Klemen Bizjak, Tilen Bizjak, Nik Lukmar, Benjamin Ostrožnik in Jaka Lednik pa na prvo, četrto, peto, šesto, 11., 13. in 15. mesto.

Po tekmi slovo

Poseben čar je dvodnevnemu dogodku v Kisovcu dodalo uradno slovo nekaterih domačih skakalcev. Od aktivnega skakanja so se poslovili Andraž Pograjc, Katja Požun, Rok Juvančič ter Matej Vozel. Člani domačega kluba, prijatelji iz Strahovelj ter reprezentančni kolegi so jim pripravili nepozabno slovo – mali skakalci so v izteku skakalnic v čast vsem naredili špalir, Strahovljani velike plakate ter zvočno kuliso, reprezentančni kolegi pa dimne vložke.

V nedeljo se je najmlajša zasedba kisovških orličev podala na tekmo za pokal Alpe Adrija v Sebenje pri Tržiču. Tudi tokrat so se odrezali odlično in v vseh kategorijah zasedli vidnejše uvrstitve in celo zmage.

Savus

Foto: arhiv SK Zagorje