Trbovlje
V petek, 19. maja, ob 10.15 uri se je zgodila prometna nesreča, pri kateri je neznani voznik pri srečevanju trčil v vozilo oškodovanca, nato pa s kraja pobegnil. Policisti o njem še poizvedujejo, izrekli pa so globo kršitelju, ki je nesrečo povzročil ob 11.53 uri zaradi nepravilnega premika vozila. Policisti še zbirajo obvestila o telefonu, znamke HTC desire, ki ga je izgubila oškodovanka in si ga je nekdo očitno prilastil.

V soboto ob 6. uri so policisti zasegli vozilo kršitelju, ker je bilo to neregistrirano, voznik pa brez vozniškega dovoljenja in vinjen – alkotest je pokazal 1,15 mg/l alkohola. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

V nedeljo ob 8.41 uri so policisti občanu zasegli prepovedno drogo konopljo.

Zagorje

V petek so se policisti odzvali na obvestilo občanke, ki je tekla po lokalni cesti mimo stanovanjske hiše na območju Litije (Brezje – Tlake), k njej pritekel odvezan pes, ki se ga je ustrašila. Policisti so na kraju dogodka zbrali obvestila ter lastniku psa izrekli opozorilo skladno z določili Zakona o zaščiti živali.

Pri večernem nadzoru so policisti na območju Kisovca ugotovili, da je en izmed gostinskih lokalov prekoračil obratovalni čas. O tem bodo obveščene inšpekcijske službe.

V soboto dopoldne so na bankomatu NLB na Cesti Borisa Kidriča našli pozabljen denar. Zagorski policisti so posredovali tudi pri tatvini v stanovanjski hiši v Litiji, vendar bodo preiskavo predali pristojnim litijskim policistom. Zaradi spora v zasebnem prostoru v Zagorju pa so kršitelju izdali plačilni nalog.

V nedeljo se je regionalni cesti pri odcepu za Šemnik zgodila prometna nesreča zaradi prekratke razdalje, v kateri sta se dve osebi lažje poškodovali. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

ZT

Prejšnji članekZlata in srebrna za GESŠ
Naslednji članekMed člani najboljši gasilci z Lok