sobota, 13 aprila, 2024

Iz te kategorije

Trio

V hrastniškem delavskem domu so bili sinoči Uroš Smolej, Danijel Malalan in Rok Matek glavne face. V okviru gledališkega abonmaja  je gostovalo namreč Gledališče Koper  z glasbeno komedijo Gašperja Tiča Trio. Kot režiser se je podpisal Jaka Ivanc.
Zgodba govori o treh sestrah z imeni Donatella, Fiorella in Marija, ki imajo skupnega očeta, druži pa jih tudi ljubezen do petja. Koncert, ki so ga prekinjale s svojimi zgodbami in prerekanji, so posvetile pravkar umrlemu očetu.  Seveda pa niso mogle skriti »napetega ozračja« ob pričakovanju njegove oporoke, s čimer so dvorano ves čas spravljale v krohot. Svoje so dodali tudi preoblečeni moški  v ženske like, kar vedno zažge.

Igralci so navdušili z imenitno igro v rimanih, narečno obarvanih dialogih in z odličnim petjem. Vrstile so se priredbe znanih napevov in popevk  petdesetih let  prejšnjega stoletja.

Rok Matek, ki je obiskoval osnovno šolo v Laškem, sorodstvene vezi pa ga vežejo na Dol, v Hrastnik, Sedraž in tudi Trbovlje, je na vprašanje, kje so se učili petja, dejal: «Petje je pomemben del študija na igralski akademiji, peli pa smo že prej v raznih zborih. Jaz sem bil tudi dolga let član folklorne skupine.«

»Pa naravni talenti smo,» je dodal Malalan.

Fanči Moljk

Isti avtor