Vsi se srečujemo z izzivom, kako podaljšati trajanje baterij naših naprav. Ne glede na to, ali smo na poti, na sestanku ali preprosto želimo nemoteno uživati ves potencial tehnologije, se zdi, da nas baterija vedno pusti na cedilu ravno takrat, ko jo najbolj potrebujemo.

A brez skrbi! Tu je nekaj nasvetov, ki so jih strnili v podjetju Recosi, za optimizacijo delovanja baterije naprave, pa naj bo to pametni telefon, prenosni računalnik ali tablica.

Zmanjšajte svetlost zaslona

Ko gre za podaljšanje življenjske dobe baterije na prenosniku, je enostaven trik zmanjšanje svetlosti zaslona. Poskusite znižati svetlost na udobno raven, ki vam še vedno omogoča jasen prikaz. Vaša baterija bo hvaležna za to majhno prilagoditev.

Izklopite nepotrebne aplikacije in procese

Ali ste kdaj opazili, da imate odprto množico aplikacij in procesov, ki jih sploh ne uporabljate? S to nepotrebno večopravilnostjo vaša baterija trpi. Zato priporočamo, da zaprete nepotrebne aplikacije in osvobodite prenosnik nepotrebnega bremena

Brezžične povezave

Brezžične povezave, kot sta Wi-Fi in Bluetooth, so zelo priročne, vendar lahko močno vplivajo na življenjsko dobo vaše baterije. Ko v določenem trenutku ne potrebujete brezžične povezave, jo preprosto izklopite. S tem boste zmanjšali porabo energije in omogočili bolj učinkovito delovanje baterije vaše naprave.

Prilagodite nastavitve varčevanja z energijo

Sodobne naprave imajo pogosto funkcije varčevanja z energijo, ki vam omogočajo prilagajanje delovanja sistema glede na vaše potrebe. Načini varčevanja z energijo so kot super junaki za vašo baterijo. Aktivirajte jih in pustite, da rešujejo dan in podaljšujejo življenjsko dobo baterije.

Redno preverjajte in nadgrajujte baterijo

Če želite ohraniti svojo baterijo v dobrem stanju, je pomembno redno preverjati njeno stanje in, če je potrebno, opraviti nadgradnjo. Poskrbite za vzdrževanje svoje baterije, da bo lahko dolgo delovala z vami in zagotavljala optimalno zmogljivost.

Savus

Foto: arhiv Savus