Je vaša omara polna starih, razvlečenih, mestoma morda celo strganih majic s kratkimi rokavi? Ne vrzite jih v smeti. Obstajajo načini, kako jim podariti novo življenje. V nadaljevanju predstavljamo tri. 

Igrača za psa. Vašemu najboljšemu prijatelju bo takšna igrača še posebej všeč, saj bo dišala po vas. V majico zavijte tri teniške žogice, med katerimi naj bodo enakomerni razmaki. Na začetku in koncu igrače ter med žogicami majico tesno zavežite. Še ena možnost je, da majico narežete na trakove in iz nje spletete kito.

Vrvica za ročna dela. Če majico razrežete v spirali, boste dobili dolgo, neprekinjeno vrvico, s katero lahko kvačkate, pletete, jo uporabite za zavijanje daril, izdelovanje nakita…

Prevleka za blazino. Blazino položite majico in jo obrišite. Dodajte še pet centimetrov roba na vsaki stranici. Z bucikami fiksirajte zgornjo in spodnjo stran majice in izrežite obrisano obliko. Prej dodani rob s škarjami narežite na franže. Začnite z vezanjem franž tako, da skupaj zvežete po eno franžo s spodnje in eno z zgornje strani majice. To ponavljajte, dokler vam ne ostane manjša odprtina, skozi katero v prevleko vstavite blazino. Nadaljujte z vezanjem, dokler ne zaprete odprtine.

MD

Foto: arhiv Savus