sal2Le kaj lahko nastane iz starega, razvlečenega puloverja?Tokrat si boste iz enega starega puloverja lahko ustvarili kar tri izdelke, tudi tisti, ki še niste obiskali kakšnega šiviljskega tečaja. Lahko si izdelate modne gamaše za noge in roke ter volneno rutko. Tako, pa imate komplet.

»Funky« gamaše

gamase_kavbojske

Najprej si izberite pulover, recimo tistega, ki vam je postal že prekratek. Če bi radi nekaj drugačnega, poglejte v Trgovino Stara šola, ki se nahaja na trboveljski tržnici, tam ga dobite že za dva evra.

Jaz sem našla enega že precej razvlečenega, vendar mi je bil bombažni material, ki ne »pika«, všeč, rdeča barva pa bo primerna tudi za božične praznike.

Odrežite mu rokave. Če vam res ni do šivanja, odrežite tako, da bo ramenski šiv ostal na gamaši, saj se vam tako ne bo odparala. Če pa imate srečo, boste našli takšen material, ki se ne para, kot jaz, in se bo lepo zavihal, ko ga boste malo raztegnili, tako da robljenje ne bo potrebno.

gamase

Če bi radi malo vihrali z iglo in sukancem, pa lahko odrezan rob lepo dvakrat zavijete nazaj in zašijete, da se ne odpara.
gamasa

Tako, gamaše so »ready-steady«, kar vam manjka, je le še mraz, ta pa pride že jutri zjutraj.

Rokavice ali ročne gamaše

Na zelo podoben način kot gamaše naredite tudi grelce za roke.

Lahko kombinirate več puloverjev, ki jih med sabo sešijete ali pa celoto naredite iz enega vzorca.

Volnena rutka

sal3Za tale topel, okrogel šal potrebujete kakšen star, lahko tudi otroški puloverček, odvisno, kako velik šal želite. Izdelava je zelo preprosta. Otroški puloverček dobite v Stari šoli že za en evro. Jaz sem moj velik pulover še malce raztegnila in ga dvakrat ovila okoli vratu.
rutka

Sedaj pa ga samo še odprite in nadenite, originalni rob puloverja je zgoraj, na vidnem.

sal

 

Mojca Ž. Metelko

mojca

Mojca je vodja Starih šol, trgovin doniranih-še-uporabnih stvari, ki razveseljujejo ljudi v Sevnici, Krškem, Trbovljah ter kmalu tudi v Brežicah.

Sledite ji na Facebooku: Mojca Ž. Metelko (https://www.facebook.com/starasolatrbovlje)

www.starasola.si