Kot so povedali na Policijski upravi Ljubljana, so na kraju takoj  posredovali policisti, gasilci, reševalci in ostale službe. Plaz je zasul cesto med dvema betonskima ograjama 3 do 5 m višine in v dolžini 30-40 metrov, na vozišču so velike skale in droben material. Plaz  je zasul tudi vozilo, iz katerega so kmalu rešili potnico, ki so jo odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Trbovlje. Vkleščenega voznika so po daljšem reševanju nekaj pred 10. uro uspeli rešiti. Voznik je poškodovan, tudi njega so odpeljali v SB Trbovlje.
Cesta je na omenjenem delu popolnoma zaprta, obvoz zaenkrat ni možen, promet je preusmerjen čez Slačnik za Zagorje in čez Čeče za Hrastnik.

Velika količina materiala je pretrgala kabelsko napeljavo, glavni vod trboveljskega vodovoda in podrlo drog električne napeljave.

Verjetno bo cesta zaprta dalj časa, za intervencijska vozila bodo skušali urediti intervencijsko pot skozi tovarniško dvorišče Cementarne Trbovlje. Tudi, ko bodo odpeljali material, bo še vedno kriza, saj je pobočje neutrjeno. Na odlomnem robu grozi še ena skala večjih dimenzij, ki se lahko sproži in zleti v dolino.

MP