Nedeljsko tekmovanje v Brestanici se je mladim trboveljskim plavalcem zapisalo v trajen spomin. Za Plavalni klub Trbovlje so v kategoriji mlajših dečkov tekmovali Lovro Koncilja, Taj Zupančič, Jan Lah Škrbec in Mark Milar. Kot edina tekmovalka iz Trbovelj se je mitinga udeležila Brina Rozina.
Plavalci so tekmovali v štafeti štirikrat 50 metrov prosto in v individualnih disciplinah ter si priborili nekaj odličij. Vsi so nastopili v vseh štirih 50-metrskih tehnikah. Brina Rozina si je na 50 metrov delfin priplavala 5. mesto. Na 50 metrov prsno je bila 10., na 50 metrov hrbtno 11., na 50 metrov prosto pa 12. Mark Milar se je v hrbtni tehniki uvrstil na 15., v prosti na 20., v prsni tehniki pa na 25. mesto. Jam Lah Škrbec je svoje nastope vedno zaključeval med prvo deseterico, stopničkam pa je bil najbližje v disciplini 50 metrov delfin, ko se je uvrstil na 6. mestu. Na 50 metrov prosto si je priplaval 8. mesto, na 50 metrov hrbtno 9. in na 50 metrov prsno 10. mesto. Taj Zupančič si je na 50 metrov prosto priplaval stopničke – uvrstil se je na 2. mesto in osvojil srebro. Na 50 metrov delfin se je uvrstil na 4. mesto, na 50 metrov hrbtno pa je bil 5. Lovro Koncilja je dvakrat osvojil bron, in sicer v disciplinah 50 metrov delfin in 50 metrov hrbtno. Na 50 metrov prosto je bil 6., na 50 metrov prsno na 9.

Mlade plavalce naslednji konec tedna čaka tekmovanje v Ravnah na Koroškem, 17. junija pa domača tekma, 48. Lučkin pokal.

ZT

Prejšnji članekDamjana Napret o cvetju in samooskrbi
Naslednji članekOdlični v preverjanju prve pomoči