četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Tri ekipe nepremagljive

Na prvenstvu je nastopil tudi Karate klub Trbovlje s petimi ekipami v katah ter šestimi v športnih borbah. Tekmovalce so vodili trenerji Patricija Bukovinski, Edin Salkič in Miha Kovačič, vlogo sodnice je opravljala Aida Medič.

Kar tri ekipe so bile na Polzeli nepremagljive in so se okitile z naslovom državnih ekipnih prvakov. To so bili mlajši kadeti v sestavi Denis Šehič, Kenan Isakovič in Miha Krajnc, kadeti v postavi Alen Isakovič, Marko Markuljevič, Uroš Markuljevič in Zak Škofljanc ter pri mlajših članih Ajdin Mujkanovič in Stefan Joksimovič, ki sta sama, brez izgubljene borbe, poskrbela za veselje v trboveljskih vrstah.

V katah se je vsem petim ekipam uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Pri malčicah so tretje mesto osvojile Emma Kastelic, Zoja Mlinarič in Zoja Jug. V kategoriji malčkov sta nastopili dve trboveljski ekipi in obe osvojili bronasto medaljo. V prvi ekipi so bili Daniel Haralovič, Klemen Bizjak in Lan Vozel ter v drugi Alex Šehič, MatevžGolob in Nik Mrgole. Tretji so bili tudi kadeti v postavi Denis Šehič, Marko Markuljevič in Uroš Markuljevič.

Še stopničko višje so stopile mlajše kadetinje v sestavi Cristina Korpar Žveglič, Lara
Salkič in Simona Češarek. V športnih borbah so nastopili z eno žensko ekipo pri mlajših kadetinjah ter s petimi moškimi ekipami od mlajših kadetov do članov. Tretji mesti sta osvojili ekipi mladincev (Domen Zidar, Ervin Salkič in Sani Skotnik) in članov (Ajdin Mujkanovič, Blaž Hribovšek in Stefan Joksimovič).

Tekmovalke, ki so nastopile za druge klube, so osvojile štiri medalje. Laura Božjak je v katah osvojila bronasto medaljo kot posojena tekmovalka Karate kluba Seki Sv. Jernej. V športnih borbah pa tri medalje, in sicer Urša Haberl zlato z mladinkami Žalca ter Barbara Haberl srebrno s članicami in bronasto z mlajšimi članicami prav tako z Žalčankami.

»Da smo člani Karate kluba Trbovlje na tem prvenstvu nastopali več kot odlično, pove podatek, da smo bili proglašeni za tretji najuspešnejši klub z osvojenimi tremi zlatimi, eno srebrno in šestimi bronastimi medaljami,« so po tekmovanju sporočili iz Karate kluba Trbovlje.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor