četrtek, 5 decembra, 2024

Iz te kategorije

Trendi in izzivi v gastronomiji

V sredo, 19. decembra, so se dijaki Srednje šole Zagorje v Državnem zboru Republike Slovenije udeležili posveta Trendi in izzivi v gastronomiji, petzvezdnično doživetje, ki so ga organizirale slovenske strokovne šole za gostinstvo in turizem.

Posveta so se udeležili tudi strokovnjaki s področja kulinarike in gastronomije ter predstavniki ključnih inštitucij, ki lahko vplivajo na krepitev zavesti o bogati gastronomski dediščini Slovenije. Slovenija je bila julija letos izbrana za Evropsko gastronomsko regijo 2021 in zato je promocija nacionalne kulinarike in gastronomije še toliko bolj pomembna.

Udeleženci posveta so tako med drugim lahko izmenjali mnenja glede različnih izzivov v gastronomiji, med katerimi pa je tudi vprašanje večje prepoznavnosti in promocija poklicev povezanih z gastronomijo.

Sočasno s posvetom je potekala tudi degustacija jedi, ki so jih pripravili dijaki gostinskih šol. Dijaki Srednje šole Zagorje so obogatili degustacijski mizo z različnimi vrstami potice, postrežene na sodoben način.

ZT

Previous article
Next article

Isti avtor