petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Trebnje pretrd oreh

RK Trimo Trebnje – RK Dol TKI Hrastnik 33:24 (14:11)
Trebnje, dvorana OŠ Trebnje, gledalcev 200. Sodnika Pirc B. in Košir

Trebnje:  Vencelj, Urbič;  Cvetko 2(1), Djurdjevič 6(2), Florjančič 1, Grojzdek 1, Skol 3, Kotar 3, Sikošek Pelko 1, Udovič 3, Sašek 3, Željko 2(1), Grandovec M., Mlakar 2, Grandovec T. 5, Horžen 1(1). Trener Šavrič

Dol:  Seme, Sikošek, Škorc;  Brilej 1(1), Pintar 1, Ajdari 6(2), Zore, Guček 4, Moljk 1(1), Hribšek 3, Robnik 2, Jazbec, Ribič, Jakopič 3, Simončič 3. Trener Cenkar

7m:  6(5); 4(4)

Izključitve: 10 minut;  10minut

Dolski rokometaši so v 5. krogu gostovali v Trebnjem in doživeli še četrti poraz.  Na pot so tokrat odšli močno oslabljeni, vendar odločeni, da bodo z borbenostjo nadoknadili ta minus. V prvem delu  prvega polčasa so se odlično upirali fizično močnejšim in hitrejšim domačinom, tako da je bil izid v 10. minuti še vedno poravnan (6:6). V nadaljevanju pa so domačini počasi unovčili svoje prvoligaške izkušnje in se zanesljivo oddaljevali. V teh kriznih  dolskih trenutkih je zapihal v njihova  prsa tudi sodniški veter, ki ni pojenjal skozi celotno  tekmo  in na odmor so  gostitelji  odšli z lepo prednostjo.

Drugi polčas so domači  takoj zagospodarili na parketu in ob oslabljeni dolski obrambi  počasi, a vztrajno večali svojo prednost. Tudi minute odmora trenerja Primoža Cenkarja niso prinesle spremembe. Trebanjci so do konca še povečali svojo prednost in prišli  povsem zasluženo do zanesljive zmage.

Eden od stebrov  dolske obrambe  in krožni napadalec Tomaž Ribič je presedel zaradi  staknjene poškodbe na prejšnji tekmi celotno srečanje na klopi.  Tudi oboleli Aljaž Zore tokrat ni dal svojega deleža in če k temu dodamo, da sta doma ostala kapetan Gregor Klepej z zlomljenim nosom in  prav tako z zdravstvenimi težavami Jasmin Ramić,  potem je tak rezultat in poraz  pričakovan. Žal je v tem trenutku klop dolskih rokometašev  »prekratka« za kvalitetne  zamenjave, zato je tudi nemoč dolskega trenerja  povsem razumljiva.

V soboto v naslednjem krogu prihaja v Dolanko  RK Izola in če se bo bolniški stalež v ekipi popravil, lahko privrženci dolskega kluba pričakujejo tudi bolj optimistične novice.

Zoran Zore

Previous article
Next article

Isti avtor