»V letošnji sezoni bomo aktivni v kar sedmih selekcijah, in sicer: člani, mladinci, kadeti, starejši dečki B, mlajši dečki B, mini rokomet in letos prvič tudi rokometni vrtec. Člani, mladinci, kadeti in nekaj starejših dečkov je s treningi že začela med počitnicami, vsi ostali pa s trenažnim procesom začenjajo v ponedeljek, 4. septembra 2017, po ustaljenih urnikih v obeh dvoranah v OŠ Trbovlje in dvorani Polaj,« pravijo v RK Rudarju.

Člani
Člani bodo v letošnji sezoni trenirali pod strokovnim vodstvom Jake Kešeta, vlogo vodje moštva bo opravljal Zvone Škrabar. Ekipo sestavlja glavnina lanske ekipe, kateri so se pridružili Jan Setnikar, Rok Kozole in Staš Kocijančič, z aktivnim igranjem sta prenehala Robi Habjan in Denis Ravkič. V začetku nove sezone se s poškodbami otepata Žan Gjerek in Luka Lenart. Prvenstvo v 1. B SRL se prične 16. septembra, Trboveljčani bodo v prvem krogu odšli na težko gostovanje k lanskemu prvoligašu RK Slovenj Gradec. Mladinci
V sezoni 2017/18 bo RD Rudar znova tekmovalo v mladinski kategoriji. Mladinsko ekipo bodo sestavljali igralci letnika 1998 in mlajši. Ekipa bo trenirala pod strokovnim vodstvom Jake Kešeta, vlogo vodje moštva bo opravljal Rok Koprivc. Večino mladincev igra že v članski ekipi. S tekmovanjem v prvenstvu bo ekipa začela 7. oktobra z gostovanjem pri RD Herz Šmartno.

Kadeti
Kadetsko ekipo bodo v sezoni 2017/18 sestavljali igralci letnika 2001 in mlajši. Ekipa bo trenirala pod strokovnim vodstvom Gregorja Peska. Večina kadetov je rojenih leta 2002 ali pa so še mlajši, kar pomeni, da bodo vsi skoraj leto ali celo dve mlajši od nasprotnikov. S tekmovanjem v prvenstvu bo ekipa začela 09. septembra z gostovanjem pri RD Herz Šmartno.

Dečki
Ekipo starejših dečkov B bodo v sezoni 2017/18 sestavljali igralci letnika 2004 in mlajši. Ekipa bo trenirala pod strokovnim vodstvom Žige Raduloviča. S tekmovanjem v prvenstvu bo ekipa začela 16. septembra, ko bo v domači dvorani gostila ekipo RK Dol TKI Hrastnik.
Ekipo mlajših dečkov B bodo v sezoni 2017/18 sestavljali igralci letnika 2006 in mlajši. Ekipa bo trenirala pod strokovnim vodstvom Uroša Drobniča. Ekipa bo prvič tekmovala za državno prvenstvo.

Mini rokomet
Mini rokometaši bodo v sezoni 2017/18 trenirali pod strokovnim vodstvom Hermana Kolarja, Ota Pavlina in Žige Raduloviča. V selekcijo mini rokometa se bodo vključevali dečki in deklice letnika 2008-2011.
Otroci, ki bodo obiskovali rokometni vrtec, bodo v sezoni 2017/18 trenirali pod strokovnim vodstvom trenerjev mini rokometa. V selekcijo rokometnega vrtca se bodo vključevali dečki in deklice letnika 2012 in mlajši.

V društvu vabijo vse, ki bi radi postali rokometaši, da se pojavijo na treningih in primejo v roke rokometno žogo. Več informacij lahko najdejo v zloženkah in na spletnih straneh kluba.

ZT

Prejšnji članekZbirajo prijave za neprofitna stanovanja
Naslednji članekNalepke Komunalka