sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Trboveljske mažorete odlične na Hrvaškem

Članice Kulturnega društva plesne skupine mažoret Trbovlje so v soboto, 1. junija, uspešno nastopile na mednarodnem tekmovanju v Samoboru na Hrvaškem. Domov so prinesle dve bronasti medalji, uspeh pa nadgradile s petim mestom v najzahtevnejši kategoriji.

Na dan praznika naše občine so najstarejše članice skupine trboveljskih mažoret Zoja Lipovšek, Anuša Nučič Ledinek, Nika Branda, Hana Hribar in Lara Smodiš v zgodnjih jutranjih urah v spremstvu svojih trenerk in koreografinj Tanje in Rebeke ter staršev in prijateljev odpotovale na Hrvaško, kjer je potekal International twirling & majorette dance festival Samoborfest.

Mednarodnega tekmovanja so se udeležile mažorete iz 22 klubov.
Kot edine novinke na tekmovanju so se med izkušenejšimi in tekmovanj vajenimi dekleti zelo dobro znašle in suvereno zastopale barve naše občine. V čudovitih dresih in z dovršenim makeupom, usklajene in energične, so pritegnile nemalo občudujočih pogledov občinstva, prejele pa so tudi pohvale drugih tekmovalk.

Kljub velikemu številu nastopajočih tudi pri sodnikih niso ostale neopažene. V kategoriji team junior so jih nagradili z odličnim tretjim mestom. Odlično so se odrezale tudi v kategorijah duo junior, kjer so prav tako osvojile tretje mesto, v najvišji in najzahtevnejši kategoriji solo senior pa zasedle peto mesto.

Rebeka Žibret

Foto: Rebeka Žibret


 

Isti avtor