V petek, 29. aprila, se je osemčlanska ekipa Karate kluba Trbovlje odpravila na dolgo pot proti Črni gori, kjer so se udeležili 16. Mednarodnega karate turnirja Pljevlja Open 2022. Klub so na tekmovanju predstavljali Lučka Jazbec, Lara Dolanc, Emma Kastelic, Amar Hozanovič, Anej Hrušovar in Tian Ovnič  ter trenerja Aljaž Vesenjak in Miha Kovačič.

Vsi trboveljski karateisti so tokrat nastopili v katah. Zmagovalca turnirja v Pljevlji sta postala Amar Hozanovič pri dečkih, rojenih leta 2012, in Tian Ovnič pri letnikih 2010. V isti kategoriji je potekalo trboveljsko finale, saj je srebrno medaljo osvojil Anej Hrušovar. Komplet medalj je zaokrožila Emma Kastelic pri dekletih, rojenih leta 2009, ki je bila bronasta. V katah ekipno sta se obe ekipi uvrstili na zmagovalni oder, dekleta v sestavi Emma Kastelic, Lara Dolanc, Lučka Jazbec so osvojile srebrno medaljo, fantje Amar Hozanovič, Anej Hrušovar, Tian Ovnič pa so zasedli tretje mesto. Za presenečenje je poskrbel trener Miha Kovačič, ki se je odločil za nastop v katah pri veteranih in z zmago in porazom zasedel drugo mesto.

Ob koncu tekmovanja sta bila trenerja (še Aljaž Vesenjak)zadovoljna tako z nastopi mladih tekmovalcev kot s tem, da so se prav vsi domov vrnili z osvojeno medaljo.

JS

Foto: KK Trbovlje