Karate klub Trbovlje so zastopali: Zoja Jug, Cristina Korpar Žveglič, Eva Kolander, Klara Lesar, Simona Češarek, Žana Dolenc Čučnik, Zoja Vrtovšek, Lara Salkič, Laura Božjak, Urša Haberl, Klemen Bizjak, Enej Drnovšek, Lan Vozel, Matevž Golob, Jure Krajnc, Tilen Grivec, Daniel Haralovič, Aljaž Hvala, Nik Mrgole, Ožbej Vnuk, Max Žibert, Zak Škofljanc, Matija Trošt Čebela, Denis Šehič, Kenan in Alen Isakovič, Marko Markuljevič, Timotej Korpar Žveglič, Erik Teo Košmrlj, Ervin Salkič, Domen Zidar in Ajdin Mujkanovič. Vodili so jih trenerji Miha Kovačič, Rok Lopan in Edin Salkič.

V katah posamezno je tokrat edino medaljo osvojila Laura Božjak – bronasto v starostni kategoriji kadetinj. V katah ekipno so osvojili štiri medalje. Najboljši so bili mlajši kadeti v sestavi Tilen Grivec, Marko Markuljevič in Denis Šehič ter mladinci Alen Isakovič, Ervin Salkič in Domen Zidar. Srebrno medaljo so osvojile mlajše kadetinje Simona Češarek, Klara Lesar in Lara Salkič. Do svoje prve medalje, in sicer bronaste, pa so prišli malčki Matevž Golob, Daniel Haralovič in Nik Mrgole.

V športnih borbah so osvojili 13 medalj. Svoje prve medalje na uradnih tekmah Karate zveze Slovenije so osvojili Žana Dolenc Čučnik pri deklicah srebrno, bronaste pa Zak Škofljanc in Timotej Korpar Žveglič pri mlajših kadetih in Enej Drnovšek pri malčkih.

Izkušenejši tekmovalci so osvojili preostalih devet medalj v športnih borbah. Tako kot na prvi pokalni tekmi KZS, ki je bila aprila v Luciji, so tudi tokrat zlate medalje osvojili Urša Haberl, Domen Zidar in Ajdin Mujkanovič, vsi v mladinski kategoriji. Na drugo stopničko zmagovalnega odra sta stopila Alen Isakovič med kadeti in Tilen Grivec pri dečkih. Bronaste medalje pa so si priborili mladinec Ervin Salkič, kadet Erik Teo Košmrlj in mlajša kadeta Denis Šehič in Kenan Isakovič.

V skupnem seštevku druge pokalne tekme KZS so Trboveljčani z 18 osvojenimi medaljami zasedli tretje mesto. »Tokrat je kar 13 mladih Trboveljčanov prvič nastopilo na uradni tekmi KZS in veseli dejstvo, da se jih je že kar nekaj od njih zavihtelo na zmagovalni oder. Vse, ki bi se radi vpisali v Karate klub Trbovlje vabimo, da se nam pridružite v ponedeljek in sredo med 17.00 in 18.00 uro v Večnamenskem prostoru Osnovne šole Trbovlje,« pravi tajnik Karate kluba Trbovlje Jernej Simerl.

ZT

Prejšnji članekUkradel brisalce
Naslednji članekO VDC, HE, turistični dejavnosti