četrtek, 23 maja, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčanom 15 medalj

V soboto, 20. junija, je Karate Zveza Slovenije, v sodelovanju s Karate klubom Šenčur organizirala letošnjo prvo pokalno tekmo, kjer se je pomerilo 262 tekmovalk in tekmovalcev iz 37 slovenskih klubov.

Za Karate klub Trbovlje so v Šenčurju nastopili Cristina Korpar Žveglič, Eva Kolander, Lara Salkič, Anja Laharnar, Laura Božjak, Nik Mrgole, Daniel Haralovič, Ažbe Gorjup, Mark Robek, Aljaž Hvala, Tilen Grivec, Denis Šehič, Kenan Isakovič, Marko in Uroš Markuljevič ter Domen Zidar. Vodila sta jih trenerja Miha Kovačič in Edin Salkič.
Prvo tekmovanje po koronavirusu, ki je potekalo pod posebnimi varnostnimi pogoji, je bil svojevrsten izziv tako za organizatorje, klube, tekmovalce, trenerje in ostale spremljevalce. Ob zavedanju, da je bilo opravljeno manj treningov in da je minilo že kar nekaj časa od zadnjih tekmovanj, so se Trboveljčani prve pokalne tekme KZS udeležili brez velikih pričakovanj. Vendar so tekmovalci ponovno dokazali, da so kljub daljši pavzi ostali v vrhu slovenskega karateja, saj med 16 tekmovalci le enemu ni uspelo osvojiti medalje. Zlati medalji sta osvojila Marko Markuljevič in Domen Zidar. Srebrne medalje so osvojili Cristina Korpar Žveglič, Aljaž Hvala in Mark Robek. Na tretjo stopničko zmagovalnega odra je stopilo kar deset članic in članov trboveljskega kluba: Laura Božjak, Nik Mrgole, Daniel Haralovič, Ažbe Gorjup, Tilen Grivec, Eva Kolander, Denis Šehič, Lara Salkič, Kenan Isakovič in Uroš Markuljevič.

JS

Foto: arhiv KK Trbovlje

Naslovna fotografija: Marko Markuljevič je osvojil zlato, Kenan Isakovič bronasto medaljo v kategoriji mladincev do 68 kilogramov.

Fotografija v tekstu: Domen Zidar je osvojil zlato medaljo v kategoriji mlajših članov do 67 kilogramov.

Previous article
Next article

Isti avtor