V soboto, 11. novembra, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Seki v Slovenskih Konjicah organizirala letošnje državno prvenstvo do 21 let, kjer je nastopilo 377 tekmovalk in tekmovalcev iz 51 klubov.

Za Karate klub Trbovlje so nastopili: Tara Vozel, Ana Jazbec, Franja Krajšek, Vita Audič, Arman Hozanović, Tian Ovnič, Daniel Haralović, Lan Vozel, Jure Krajnc, Aljaž Hvala ter Marko in Uroš Markuljević. Vodili so jih trenerji Barbara Haberl, Blaž Hribovšek in Miha Kovačič.

V katah je lansko lovoriko obranil Arman Hozanovič, ki si je s štirimi zmagami priboril naslov državnega prvaka pri dečkih. Pri mlajših kadetih je Tian Ovnič osvojil bronasto medaljo. Športne borbe so prinesle kar deset medalj. Trije so bili nepremagljivi in tako osvojili naslov državnega prvaka: Vita Audič pri mladinkah do 53 kilogramov, Daniel Haralović pri kadetih do 70 kilogramov in Uroš Markuljević pri mlajših članih do 84 kilogramov. Kar petim Trboveljčanom se je še uspelo uvrstiti v finale, kjer so pa morali priznati premoč ter se tako zadovoljiti z naslovom viceprvaka Slovenije. To bile malčice Tara Vozel do 28 kilogramov, Ana Jazbec do 36 kilogramov in Franja Krajšek nad 36 kilogramov ter Aljaž Hvala pri mladincih do 68 kilogramov in Marko Markuljević pri mlajših članih do 75 kilogramov. Bronasti medalji sta osvojila Arman Hozanović pri dečkih do 30 kilogramov in Lan Vozel pri kadetih do 63 kilogramov.

V skupnem seštevku je Karate klub Trbovlje s 4 zlatimi, 5 srebrnimi in 3 bronastimi osvojili tretje mesto med 51 udeleženimi klubi.

Jernej Simerl

Foto: KK Trbovlje


 

Prejšnji članekBeseda ples glasba 2023
Naslednji članekInovacijski kamp