Ženska nogometna liga Pro – Tom
1.krog

ŽNK Trbovlje Peskokop Kepa – NK Bled Žirovnica 9:0 (3:0)

Trbovlje – stadion Rudarja, 200 gledalcev, sodnik Almir Džinalić (Zagorje ob Savi)

ŽNK Trbovlje Peskokop Kepa:
Maja Zajc, Karmen Vrtačnik Vukajlovič, Lea Seručnik, Maruša Grandovec, Amina Zukanovič, Leila Huremkić, Eva Krajšič, Ana Mele, Anja Pavlin, Nina Mele, Sabina Jolič, Tajda Fejzić, Barbara Pograjc, Nataša Bukovič, Jadranka Košir, Tjaša Sotlar. Trener: Hajrudin Ibrakić

NK Bled Žirovnica:
Gala Dasovič Ravnik, Maruša Šmit, Katja Čop, Ana Čop, Manja Bukovec, Tatjana Čop, Larisa Karahodižić, Natalija Čulk, Nina Knez, Sara Petek. Trener: Aleš Jerman
Strelke: Lea Seručnik 3, Nina Mele 2, Ana Mele 2, Anja Pavlin, Tajda Fejzič;

Domača ekipa je nastopila oslabljena, saj se je pred tekmo huje poškodovala odlična igralka Laura Zaman, zaradi bolezni pa ni bilo Urške Kolenc in Monike Hadžič. Kljub temu so že na začetku tekme vajeti prevzele domače igralke, trikrat so v prvem polčasu zadele 15 letne najstnice v domači ekipi. Svoj prvi, zgodovinski gol na tekmi je dosegla Anja Pavlin, za 2:0 je zadela Tajda Fejzić. Pred iztekom polčasa je 200 gledalcev na tribuni videlo mojstrovino Nine Mele.
Drugi polčas se je nadaljeval tako kot se je končal prvi. V listo strelcev so se vpisale še Lea Seručnik (trikrat), Ana Mele (dvakrat) in še enkrat Nina Mele.

Domači trener Hajrudin Ibrakić je imel na razpolago 16 igralk. Vse so igrale in pokazale veliko željo in borbenost. Vse igralke so s svojo borbeno in samozavestno igro dokazale, kako se bori in igra za barve svojega kluba.

»Kljub visoki zmagi domačink je potrebno pohvaliti tudi igralke in trenerja NK Bled Žirovnica, ki si zaslužijo vse pohvale in čestitke za igro. Vendar, danes so bile domače igralke boljše. Pohvaliti pa je potrebno tudi gledalce na tribuni, ki so s svojo podporo ponovno dokazali, da so Trbovlje nogometno mesto,« so še zapisali v klubu po prvi prvenstveni tekmi.

ZT