V nedeljo, 6. junija, je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Karate klub Trbovlje je nastopil s sedmimi ekipami, ki sta jih vodila trenerja Rok Lopan in Miha Kovačič.

Barbara in Urša Haberl sta skupaj z reprezentančno kolegico Kiti Smiljan (KK Ljubljana), ponovili lanski in predlanski uspeh ter tako že tretje leto zapored postali članski državni prvakinji v športnih borbah ekipno. Kadeti v športnih borbah Aljaž Hvala, Denis Šehič, Jure Krajnc in Tilen Grivec so premagali vse nasprotnike ter osvojili državno ekipno lovoriko. Za še tretjo zlato je poskrbela Urša Haberl, ki se je s tekmovalko iz Polzele Lauro Bergant brez izgubljene borbe zavihtela na najvišjo stopničko zmagovalnega odra.

Zelo dobro so nastopili tudi mlajši kadeti, saj so vse tri ekipe osvojile medalje. V katah so bili srebrni Daniel Haralovič, Jure Ostanek in Lan Vozel, bronasti pa Ažbe Gorjup, Klemen Bizjak in Matevž Golob. V športnih borbah je ekipa v sestavi Ažbe Gorjup, Daniel Haralovič, Jure Ostanek in Lan Vozel osvojila bronasto medaljo. Za tretjo bronasto medaljo so poskrbeli še mladinci v postavi Kenan Isakovič, Nejc Kovač in Uroš Markuljevič. Domen Zidar je nastopil kot tekmovalec za Karate klub Radenci Shotokan ter osvojil zlato medaljo pri mlajših članih in bronasto medaljo pri članih.

Ob koncu ekipnega državnega prvenstva so bili trboveljski karateisti že drugo leto zapored proglašeni za najuspešnejši klub z osvojenimi tremi zlatimi, eno srebrno in tremi bronastimi medaljami.

Jernej Simerl

Foto: Karate klub Zagorje


 

Prejšnji članekKatarina Jančič na stopničkah
Naslednji članekTekmovanje iz matematike