torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčani v sredino

Dvanajst nadobudnih strelcev strelskega društva 1956 iz Trbovelj je nastopilo nad pričakovanji. V kategoriji cicibanov je ekipa v sestavi Luka Hauptman, Matis Skušek in Nikolaj Ploj Jarc z doseženimi 473 krogi za skoraj 40 krogov ugnala drugouvrščeno ekipo SD Dušan Poženel. Med posamezniki pa je s svojim najboljšim rezultatom 172 krogov Luka Hauptman zaostal le za Žanom Napretom iz Hrastnika in osvojil srebrno medaljo. Med cicibankami je nastopila še Hana Strakušek in z doseženimi 151 krogi zasedla 5. mesto.
Z osvajanjem lovorik so nadaljevali tudi mlajši pionirji. Ekipa SD 1956 Trbovlje, ki je lani v sestavi Blaž Kaluder, Luka Šoper in Jakob Šoper v kategoriji cicibanov postala državni prvak, tudi letos v isti sestavi nadaljuje z uspešnimi nastopi med mlajšimi pionirji. Z zadetimi 513 krogi so gladko osvojili prvo mesto pred domačo ekipo SD Dolič. Za dodatno veselje je poskrbel še član trboveljske ekipe, tudi aktualni državni prvak med cicibani, Blaž Kaluder, ki je z zadetimi 181 krogi zmagal v posamični konkurenci. Drugi je bil Luka Gajšek SD Dolič in tretji Dejan Mrak SD Rudnik Hrastnik.

V kategoriji pionirjev je nastopilo pet tekmovalcev iz Trbovelj. Ekipa, ki so jo sestavljali Filip Deželak, Domen Zupan in Gabr Klanjšek, je z rezultatskim dosežkom sezone osvojila drugo mesto za strelci SD Dušan Poženel iz Rečice. Med posamezniki je zmagal Nik Matek SD Dušan Poženel, Filip Deželak je bil četrti, Domen Zupan pa peti. Med posamezniki sta nastopila še Erik Košmrlj (11.) in Mihael Cvetkovič (14.).

Deset tekmovalcev je tudi izpolnilo normo za nastop na državnem prvenstvu, ki bo v začetku aprila v Turnišču.

Bogdan Slanšek

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor