V nedeljo, 12. junija, je Karate Zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala Ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije ter Pokalno tekmovanje v parakarateju. Karate klub Trbovlje je nastopil z osmimi ekipami, ki so jih vodili trenerji Patricija Bukovinski, Blaž Hribovšek in Miha Kovačič.

Med ekipami so prvo nastopili kataši. Dvema ekipama trboveljskega kluba se je uspelo uvrstiti na zmagovalni oder. Mlajše kadetinje v sestavi Lara Dolanc, Lučka Jazbec in Emma Kastelic so osvojile drugo mesto, tretji so bili mlajši kadeti Klemen Bizjak, Borče Georgiev in Lan Vozel.

V športnih borbah so kadeti v postavi Ažbe Gorjup, Tilen Grivec, Aljaž Hvala in Bor Žibret, izposojen tekmovalec iz KK Ljubljana, premagali vse svoje nasprotnike ter tako obranili lansko državno ekipno lovoriko. Za bronasto medaljo so poskrbeli mladinci v postavi Kenan Isakovič, Jure Krajnc, Mark Robek in Denis Šehič. Za zaključek uspešnega ekipnega državnega prvenstva so poskrbel mlajši člani Timotej Korpar Žveglič ter Marko in Uroš Markuljevič, in člani Marko in Uroš Markuljevič, Ajdin Mujkanovič in Jan Brezočnik (KK Lovrenc na Pohorju), ki so oboji osvojili srebrno medaljo.

V parakarateju je tekmoval Branko Glavač, ki je s svojim nastopom najbolj prepričal sodnike ter tako postal zmagovalec 2. Pokalne tekme v parakarateju.

Od petka do nedelje je v Kairu potekal turnir svetovne karate zveze »Series A«, kjer se je pomerilo 878 članov in članic iz 70 držav sveta. Kot edini tekmovalec iz Slovenije je v Egiptu nastopil Almin Salkić. V katah je osvojil 57. mesto med 98 nastopajočimi. Almin se je pred leti preselil v Švico, kjer dela in nadaljuje s treniranjem karateja, na kar so v Karate klubu Trbovlje zelo ponosni in veseli.

JS

Foto: KK Trbovlje