Občina Trbovlje je vse od leta 1964 pobratena s francosko občino Sallaumines. Po pobrateni občini se zato tudi imenuje Ulica Sallaumines, v občini Sallaumines pa ena izmed ulic nosi ime Trbovlje oz. Terbolie. Občini medsebojne vezi ohranjata tudi z vsakoletno izmenjavo učencev in dijakov.
Trboveljski otroci vsako poletje obiščejo francosko mesto, otroci iz Sallauminesa pa obisk nato vrnejo. V začetku meseca julija se je tako 10 učencev oziroma dijakov odpravilo v Francijo, kjer so si med 10 dnevnim obiskom ogledali Cap Blanc Nez, Notre Dame de Lorette, Pariz ter mesto Sallaumines, kjer jih je sprejel tudi župan. Njihovi francoski vrstniki jim bodo obisk vrnili v začetku avgusta. Otroci iz Sallauminesa si bodo ogledali Trbovlje, Kum, peljali pa jih bodo tudi na slovensko obalo, ter v Postojno.

Trbovlje vezi s pobratenim mestom ohranjajo tudi s pomočjo športa. Trboveljski nogometaši Nogometnega kluba Rudar Trbovlje, selekcije U-11, in njihovi starši so se junija ob podpori občine udeležili mednarodnega turnirja v Franciji. Mladi trboveljski nogometaši so na turnirju osvojili 6. mesto, ko niso igrali nogometa, pa so se družili z domačimi nogometaši, obiskali mesto Sallaumines in v mestu poiskali ulico Trbovlje.

ZT

Prejšnji članekEnteralna prehrana
Naslednji članekNajbolj osvežilna fotografija poletja