3. krog 1. B SRL

RK Grosuplje : RD Rudar 29:31 (12:14)

Grosuplje, 30.09.2017 ob 2000, Dvorana Brinje (120 gledalcev); sodnika Škvarč in Humek, delegat Turin

RK Grosuplje: Mišigoj, Grum 5 (1), Kitak 3, Rede, Škrjanc 1, Jelenovič, Ferkulj 3, Kastelic 8, Brezec, Vencelj, Slemenjak 4, Petek, Muhič, Zakotnik 5 (2); trener: Gorazd Potočnik

RD Rudar: Škrabar, Polanec, Ranevski 7 (3), Sendelbah 6, Kozinc 1, Novak 4, Frece, Kocijančič 1, Radulovič, Hočevar 6, Krajnc, Žagar, Lenart, Draksler, Setnikar 1, Kozole 5; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Grosuplje 3 (5); RD Rudar 3 (3)

Izključitve: RK Grosuplje 6 min; RD Rudar 8 min

Trboveljčani so vstopili v tekmo odločeni, da prinesejo obe točki v Trbovlje. Začetek je bil dokaj izenačen in moštvi sta se izmenjevali v vodstvu. Gostje so se pripravili na prvega strelca lige Ranevskega in ga tudi precej dobro zaustavili. Trener Keše je bil prisiljen v rotacijo igralcev in Ranevskega pomaknil na krilo. Do polčasa so Trboveljčani dobro razbijali obrambo Grosuplja predvsem s krila, kjer se je razigral mladi Hočevar in do odmora zabil že petkrat. Na odmor so Trboveljčani odšli z dvema zadetkoma prednosti, kar je do tistega trenutka znašala tudi najvišjo prednost (12:14). Na začetku drugega polčasa so gostitelji prednost gostov izničili in začela se je borba za vsako žogo tako v napadu kot v obrambi. Gostje so bili večino časa v minimalni prednosti, a so gostitelji uspeli izenačiti in preprečili gostom večjo prednost. V drugem polčasu sta z nekaj prodori Trboveljčane vodila izkušena Kozole in Sendelbah ter mladi Novak, ki je odlično odigral na položaju desnega zunanjega igralca in bil nerešljiva uganka za domačine. Ko je v 51. minuti Škrabar ubranil gol s sedmih metrov ter Sendelbah v 55. minuti zabil za 26:29 in postavil najvišjo prednost na tekmi, so bili Trboveljčani že zelo blizu zastavljenega cilja. Ko pa je Škrabar v 58. minuti ubranil še drugi strel z najstrožje kazni, je bilo jasno, da bosta obe točki odšli v Trbovlje.

Pri Grosupeljčanih je bil z osmimi zadetki najučinkovitejši Kastelic, pri Trboveljčanih pa Ranevski s sedmimi ter Sendelbah in Hočevar s šestimi zadetki. Z zmago in osvojenima točkama se je Rudar povzpel na 6. mesto prvenstvene lestvice.

V 4. krogu v Dvorani Polaj gostuje lanski prvoligaš Izola, ki ima trenutno na svojem računu dve točki. V 3. krogu pa je doživela boleč poraz v domači dvorani, ko je bila za 15 zadetkov boljša trenutno vodilna Škofljica.

UD