Trboveljčani so sodelovali na mednarodnem turnirju Zlatni pojas Čačka v Srbiji, ki je eden najbolj številčnih in kvalitetnih turnirjev v Evropi. KK Trbovlje so v sklopu kadetske, mladinske in članske reprezentance zastopali Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar, Luka Ferlin, Luka Perc, Ajdin Mujkanovič, Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek. Vodil jih je trener Miha Kovačič. Tokratni junak v trboveljskih vrstah je bil Stefan Joksimovič, ki je prvič nastopil v kategoriji mlajših članov in se že kar takoj zavihtel na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Poleg tega je bil edini slovenski reprezentant, ki je tokrat zmagal na turnirju. Za srebrno medaljo je poskrbela Barbara Haberl, Blaž Hribovšek pa je osvojil dve bronasti medalji pri članih in mlajših članih.
Na 10. Mednarodnem karate turnirju Gazi Baba open 2016 v Skopju v Makedoniji so nastopili: Eva Kolander, Simona Češarek, Lara in Ervin Salkič, Živojin Babič in Timotej Zupančič. Vodil jih je trener Edin Salkič. Na turnirju v Skopju je nastopilo 600 tekmovalk in tekmovalcev iz 8 držav. V katah ekipno so dekleta v postavi Kolander, Salkič in Češarek osvojile srebrno medaljo. Simona je osvojila še eno bronasto medaljo v katah, Lara pa v obeh kategorijah kar dve. V športnih borbah so se štirje Trboveljčani zavihteli na zmagovalni oder, Lara in Ervin Salkič, Babič in Zupančič so osvojili bronaste medalje.

Tretji turnir je bil v hrvaškem Đurđevcu, kje je nastopilo 750 tekmovalcev iz šestih držav. V sklopu otroške reprezentance v katah je na njem nastopila Laura Božjak.

JS