sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčani plavali na Iliriji

V soboto, 12. junija, so se na starem Bloudkovem bazenu na Iliriji pomerili plavalci in plavalke mlajših starostnih kategorij. Tekmovanje je potekalo v spomin na nekdanjega trenerja Miloša Sladoje, katerega varovanec je bil tudi Peter Mankoč. Iz 18 slovenskih klubov se je tekmovanja udeležilo 350 otrok, med njimi tudi člani Plavalnega kluba Rudar Trbovlje Taj Zupančič, Noemi Borišek, Špela in Mojca Oberžan ter Ariana Agrež.

Taj Zupančič je plaval le v disciplini prsno na 50 in 200 metrov. Na 200 metrov prsno je kar za 15 sekund popravil svoj osebni rekord in osvojil drugo mesto. Na 50 metrov prsno pa se je uvrstil na četrto mesto z majhnim zaostankom za medaljo.

Ariana Agrež je v treh nastopih osvojila tri medalje. Zlati medalji si je priplavala na 100 metrov prosto in 100 metrov delfin, na 50 metrov prsno pa je bila tretja. V disciplini na 100 metrov delfin je za 8 sekund popravila svoj osebni rekord.

Mojca Oberžan je v disciplini 100 metrov delfin dosegla drugo mesto, na 50 metrov hrbtno je bila šesta, na 400 metrov prosto pa sedma.

Špela Oberžan je v mlajši kategoriji zmagala v disciplini delfin na 100 metrov, bila tretja na 50 metrov hrbtno, peta na 100 metrov prosto in sedma na 50 metrov prsno.

Noemi Borišek pa je v disciplini prsno na 200 metrov osvojila drugo mesto.

Ta vikend plavalce čaka že novo tekmovanje, in sicer 50. Pokal Krško. Sledijo še tekme v Kamniku, Kopru in zaključki z državnimi prvenstvi v juliju.

MR

Foto: Plavalni klub Rudar


 

Isti avtor