ponedeljek, 20 maja, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčani odlični na turnirju v Ljubljani

Iz trboveljskega kluba so se tekmovanja v Ljubljani udeležili: Laura Božjak, Urša in Barbara Haberl, Ervin Salkič, Domen Zidar, Ajdin Mujkanovič, Luka Ferlin, Luka Perc in Stefan Joksimovič. Vodila sta jih Žiga Šantej in Miha Kovačič. Za KK Zmaj je tekmoval nekdanji član trboveljskega kluba, ki pa se je z novim šolskim letom preselil v Ljubljano Erik Teo Košmrlj.

V katah je nastopila Laura Božjak. Pri kadetinjah je z dvema zmagama in dvema porazoma zasedla nehvaležno peto mesto. Pri mladinkah je izgubila v prvem krogu. Ostali trboveljski tekmovalci so se pomerili v športnih borbah. Lansko zmago pri mladinkah do 53 kilogramov je obranila Urša Haberl. Kljub temu, da bo šele čez dobro leto dopolnila 18 let je prvič nastopila tudi v članski kategoriji do 50 kilogramov in takoj premagala vse svoje nasprotnice ter tako dan zaključila z dve zlatima medaljama. Njena starejša sestra, Barbara Haberl, je prav tako osvojila dve medalji, in sicer srebrni, prvo pri mlajših članicah in drugo pri članicah, obakrat do 55 kilogramov. Pri mladincih do 61 kilogramov sta nastopila Domen Zidar in Ervin Salkič. Prvi je bil nerešljiva uganka za svoje nasprotnike ter tako osvojil zlato medaljo, drugi pa je končal na tretjem mestu. Ajdin Mujkanovič je pri mladincih nad 76 kilogramov zasedel tretje mesto. Nastopil pa je tudi pri mlajši članih do 84 kilogramov, kjer je pa premagal vse svoje nasprotnike in stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Trije polnoletni Trboveljčani so nastopili tako pri mlajših članih kot članih in povsod osvojili medalje. Luka Perc je do 67 kilogramov osvojil dve bronasti. Luka Ferlin je pri mlajših članih do 75 kilogramov zabeležil tri zmage in končal kategorijo z zlato medaljo. Pri članih se je njegova zmagovalna pot končala v finalu s srebrno medaljo. Dvojček zmag pa je uspelo obraniti Stefanu Joksimoviču do 84 kilogramov, ki je tako kot lani zmagal pri mlajših članih in članih. V skupnem seštevku smo med 101 udeleženim klubom osvojili zelo dobro peto mesto. Ampak moramo vedeti, da so bile naše tri zlate medalje dosežene za Karate zvezo Slovenije, kjer so nastopili naši tekmovalci, ki so se udeležili mladinskega svetovnega prvenstva na Tenerifih ter tako dodobra pripomogli k temu, da je bila KZS najuspešnejša na turnirju.

Za Trboveljčane še ne bo počitka, saj jih že v soboto čaka Državno prvenstvo do 21 let v katah in športnih borbah ter nato 2. decembra organizacija 45. Mednarodnega karate turnirja »Trbovlje 2017« na katerem tudi tokrat pričakujejo okrog 600 tekmovalcev iz 15 držav.

ZT

Isti avtor