sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčani na Balkanskem prvenstvu

Mesto v reprezentanci so si s svojimi dobrimi nastopi zagotovili tudi štirje Trboveljčani, in sicer Cristina Korpar Žveglič, Simona Češarek, Tilen Grivec in Denis Šehič. Vodja slovenske delegacije je bil sekretar Komisije za reprezentance, glavni trener trboveljskega kluba, Miha Kovačič.

Poleg rednih klubskih treningov so mladi slovenski karateisti opravili tudi številčne priprave pod vodstvom reprezentančnih trenerjev. Kombinacija obojega in prizadevnost tekmovalcev na treningih ter želja na tekmovanju je pripeljala do tega, da so se slovenski tekmovalci na koncu veselili ob osvojenih sedmih medaljah. Trboveljski tekmovalci niso dosegli vidnejšega rezultata, vendar že nastop za otroško reprezentanco je lep uspeh. Najboljše se je odrezala Simona Češarek, ki je zabeležila dve zmagi v katah. V športnih borbah je eno zmago dosegel Tilen Grivec, Cristina Korpar Žveglič in Denis Šehič sta prvenstvo žal zaključila v prvem krogu. »Verjamemo, da je bil nastop za reprezentanco Slovenije nepozaben dogodek, ki bo ostal našim tekmovalcem še dolgo v spominu,« so zapisali v izjavi za javnost v Karate klubu Trbovlje.

Trboveljčani so aktivni tudi v tem tednu. V sredo sta Stefan Joksimovič in Blaž Hribovšek v Laškem začela z zaključnimi pripravami pred nastopom na Evropskem prvenstvu za člane, ki se bo začelo sredi naslednjega tedna. V soboto pa se bodo udeležili mednarodnega turnirja v Postojni.

ZT

Isti avtor