petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčani državni prvaki

Društvo invalidov Trbovlje v svojem programu izvaja osem posebnih socialnih programov. Eden izmed njih je tudi rekreacija in šport, ki obsega tedensko vadbo v različnih panogah: balinanje, pikado, streljanje z zračno puško in druge.
V vseh panogah se lahko športniki pomerijo na območnih tekmovanjih, ki jih organizirajo društva invalidov po regijah oziroma koordinacijah. Najboljši se uvrstijo na državno prvenstvo Zveze za šport invalidov Slovenije.

Na območnem tekmovanju Zveze delovnih invalidov Slovenije v Hrastniku je 8. oktobra ekipa DI Trbovlje osvojila prvo mesto in se uvrstila na državno prvenstvo v pikadu, ki je potekalo 5. novembra v Brezovici.

Na državnem prvenstvu je sodelovalo 11 moških in 11 ženskih ekip. Sodelujoče moške ekipe so bile iz društev invalidov iz Trbovelj, Mežiške doline, Mute, Hrastnika, Radovljice, Maribora, Vrhnike, Lenarta, Kopra, iz Zveze multiple skleroze Slovenije in Zveze vojnih invalidov Slovenije, sodelujoče ženske ekipe pa iz društev iz Maribora, Kočevja, Laškega, Dravograda, Lenarta, Izole, Rimskih toplic, Tržiča, Črnomlja in Goriške ter iz Zveze multiple skleroze Slovenije.

Moška ekipa DI Trbovlje, ki so jo sestavljali Srečko Obrovnik, Branko Deželak, Ivan Kaligaro in Ignac Jamšek, je osvojila prvo mesto.

SK

Isti avtor