petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčani drugič zapored državni prvaki

Pred začetkom so prisotne pozdravili hrastniški župan Miran Jerič, Primož Jeralič z Zveze za šport invalidov Slovenije in predsednik Društva invalidov Hrastnik Rajko Žagar. V svojih nagovorih so se dotaknili pomena športa in druženja za invalide in tekmovalcem seveda zaželeli mirno roko. Začetna meta sta pripadla Miranu Jeriču in Primožu Jeraliču.

Potem pa se je začelo zares. Iz ure v uro so na prizorišču odmevali vzkliki navdušenja nad zadetimi tarčami, tabela z rezultati se je počasi polnila. Po malici so tekmovalci dobili nov zagon, tekmovanja pa so prešla v zaključno fazo.

V finalu moških ekip sta se tako pomerili ekipi DI Trbovelj in DI Maribor. Po napetem boju so zmagali trboveljski fantje v postavi Branko Deželak, Ivan Kaligaro, Ignac Jamšek, Srečko Obrovnik in Franjo Sovdat. Za DI Trbovlje je to že drugi zaporedni državni naslov, potem, ko so lansko leto slavili na prvenstvu v Borovnici. Drugo mesto so tako zasedli tekmovalci iz DI Maribor, tretje pa fantje iz MDI Gornja Radgona.

Med ženskami so se na vrh povzpele tekmovalke iz DI Kočevje v postavi Jelka Poje, Milka Stevanič, Ivanka Šoštarko in Angelca Žafran. Drugo mesto je zasedla ekipa iz MDI Žalec, tretje pa DI Ajdovščina – Vipava.

V poznih popoldanskih urah so se najboljši veselili stopničk. Lepo je bilo videti nasmejane obraze s pokali v rokah. Tekmovalci iz hrastniškega društva se tokrat niso uspeli uvrstiti na državno prvenstvo, saj se na območnem tekmovanju, ki je pred mesecem dni potekalo v Hrastniku, niso uvrstili na prvi dve mesti, ki sta vodili na državno prvenstvo. So pa pobirali same pohvale za odlično organizacijo državnega prvenstva.

Mojca Trbovc

Isti avtor