sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčani debitirali na EP

Od 19. do 23. maja je v Poreču potekalo Evropsko prvenstvo za člane in članice v karateju in parakarateju. Nastopilo je 513 tekmovalk in tekmovalcev iz 47-ih evropskih držav, med njimi tudi trije člani trboveljskega kluba: Urša Haberl, Barbara Haberl in Domen Zidar.

Evropsko prvenstvo je potekalo štiri dni. Domen Zidar se je v kategoriji do 67 kilogramov pomeril z reprezentantom Cipra. Po vodstvu z 2:0 je v zadnji tretjini nasprotniku dovolil preobrat ter tako svoj krstni nastop končal v prvem krogu z rezultatom 2:4.

Naslednja je nastopila Barbara Haberl v kategoriji do 55 kilogramov, kjer je bila njena nasprotnica v prvem krogu reprezentantka Češke. Barbara je v prvem krogu po sodniški odločitvi zmagala, v drugem krogu proti Belorusinji pa se ji je zgodil trenutek nepazljivosti in žal poraz s 3:5.

Kot zadnja pa je nastopila Urša Haberl v kategoriji do 50 kilogramov, ki je svoje prvo člansko prvenstvo začela, kot da bi jih za sabo imela že nekaj. Zanesljivo in rutinirano je premagala Latvijko z 9:4. V drugem krogu ji je zmanjkalo nekaj sreče in moči proti Italijanki in posledično je izgubila z 0:3.

Po posameznih nastopih je sledilo še ekipno tekmovanje. Kot druga je za dekleta nastopila Urša Haberl in z zmago 6:3 Slovenijo popeljala v vodstvo. Ker sta ostali dve v ekipi doživeli poraz, Urša Haberl, ki je bila postavljena na tretje mesto, žal ni dobila priložnosti za svoj četrti nastop na tokratnem prvenstvu.

Trboveljčani so zabeležili tri lepe zmage in na prvenstvu pustili dober vtis.

JS

Foto: Karate klub Trbovlje

Isti avtor

<