Občina Trbovlje preko razpisov zbira izvajalce za ureditev nekaterih lokalnih cestnih odsekov v letu 2017. Med njimi nameravajo urediti tudi 180 metrov dolg cestni odsek v smeri Klek-Planina. Na tem delu ceste je asfalt večkrat zakrpan, na nasipni strani pa je cesta udrta. Izvajalci naj bi odstranili obstoječi asfalt in namestiti novo asfaltno prevleko. Uredili bodo tudi odvodnjavanje meteorne vode, ki trenutno ni urejeno. Z deli bodo predvidoma začeli konec marca ali začetek aprila, zaključiti pa nameravajo sredi maja. Razpis je odprt do 21. februarja.
Posodobiti nameravajo tudi 300 metrov dolg odsek med Čečami in Kalom. Težave na tem delu ceste povzroča dež, ki z makadamske ceste odnaša pesek na kmetijske površine pod cesto. V načrtih občine je odkop obstoječe voziščne konstrukcije in asfaltiranje. Urediti nameravajo tudi odvodnjavanje. Tudi ta dela naj bi trajala od konca marca ali začetka aprila do sredine maja, ponudbe pa pričakujejo do 22. februarja.

Hudourniški potok med Trbovljami in Hrastnikom premošča dotrajan Vrabčev most, ki ga je potrebno, pojasnjujejo na občini, porušiti in na novo zgraditi. Z deli nameravajo pričeti aprila in jih zaključiti v maju. Razpis bo odprt do 23. februarja.

ZT

Prejšnji članekStopinje preteklosti plešejo prihodnost
Naslednji članekOdprli studio lepote