ponedeljek, 15 julija, 2024

Iz te kategorije

Trajnostno naravnan Nomago

Želimo postati prva izbira trajnostne mobilnosti in s trajnostnim pristopom in zadovoljnimi zaposlenimi zagotavljati celovite storitve mobilnosti in potovanj.

Trajnost je ena izmed štirih vrednot našega podjetja, ki je vpeta v vse segmente našega delovanja. Trajnost je namreč veliko več kot pravilno ločevanje odpadkov in izbira javnega prevoza ali kolesa namesto avtomobila. Je tudi skrb za zaposlene in stranke, je vpeljava trajnostnih praks in stremljenje k boljšemu jutri. V skladu s tem smo v letu 2022 pridobili certifikat Družbeno odgovoren delodajalec s področja organizacijskega upravljanja.

Trajnostna mobilnost

Trajnostna mobilnost Trajnostna mobilnost je način mobilnosti, ki se osredotoča na učinkovit in enakopraven pretok ljudi in blaga s hkratnim minimalnim negativnim vplivom na okolje. Prednost daje trajnostnim oblikam mobilnosti, med katere spadajo javni potniški promet, kolesarjenje in hoja. Usmerjeni smo namreč v razvoj novih konceptov mobilnosti potnikov in pametnih mest, spodbujamo javni prevoz potnikov, vključeni smo v zeleno shemo turizma, sledimo evropskim standardom varovanja okolja in razvijamo koncept managementa trajnostnega razvoja.

Ponosni smo, da smo že 9. leto zapored prejemnik certifikata ISO 14001 za prevoz potnikov, vzdrževanje voznega parka, organizacijo in prodajo turističnih aranžmajev. Vedno kupujemo avtobuse z najvišjo stopnjo EURO motorjev, ki zmanjšujejo onesnaževanje okolja. Na večini naših vozil že uporabljamo napredne rešitve z dodatno vgrajenimi senzorji za optimizacijo poti, varčnejšo vožnjo z manj izpusti in za večjo varnost ter prijetnejšo vožnjo naših potnikov.

Z iniciativo 50:1, ki pomeni, da en poln avtobus s ceste umakne do 50 vozil, spodbujamo uporabo javnega potniškega prometa in zmanjševanje števila avtomobilov, emisij in zvočnega onesnaževanja v mestih in na mestnih vpadnicah.

Avtobusni prevozi so postali bolj pogosta izbira kot potovanja z avtomobili ali letali zaradi naslednjih sedmih razlogov:

  1. Prispevate k manjšemu ogljičnemu odtisu;
  2. Med vožnjo lahko uživate hrano in pijačo, ne da bi kogarkoli ogrožali;
  3. Čas vožnje lahko izkoristite za spanje, branje ali meditacijo;
  4. Med vožnjo niste izpostavljeni stresnim situacijam na cesti, zato lahko ohranite mirne živce in ne zapravljate energije po nepotrebnem;
  5. Med potovanjem lahko delate na računalniku, se pripravljate na izpit, nakupujete ali surfate po internetu;
  6. Uživate lahko v udobnem sedečem položaju, saj vam je na voljo več prostora med sedeži kot na letalu;
  7. Prihranite čas in denar za točenje vedno dražjega goriva.

Izberite svojo najljubšo destinacijo za izlet, oddih ali opravek in se tja odpeljite z nadstandardnim Nomagovim avtobusom.

Nomago Bikes

Nomago Bikes Kolesarjenje je odlična alternativa uporabi avtomobila, saj s številnimi prednostmi, ki jih prinaša, spreminja svet na bolje.

Nomago Bikes deluje pod okriljem svetovne mreže izposoje koles nextbike by TIER, kjer en uporabniški račun omogoča izposojo navadnih ali električnih koles na kateremkoli sistemu nextbike. Uporabniki lahko od prve registracije do najema kolesa dostopajo v manj kot treh minutah, med izposojo pametno kolo začasno parkirajo in ga na koncu vrnejo na univerzalno stojalo ali priklenejo ob drugo kolo na že polni postaji. Odlično uporabniško izkušnjo zagotavlja tudi mobilna aplikacija, ki omogoča preprosto registracijo, plačilo, najem, rezervacijo, vračilo kolesa in pregled zemljevida postaj s prikazom razpoložljivosti koles in priklopnih mest. Uporabniki lahko spremljajo tudi svojo zgodovino najemov, podatke o prevoženih kilometrih in prihrankih CO2.

Sistem Nomago Bikes je največji ponudnik javne izposoje električnih koles v Sloveniji, ki deluje že v 17 slovenskih občinah. Vključuje 617 navadnih in električnih koles, ki jih lahko najdemo na skupno 128 kolesarskih postajah. Z vedno večjo razpredenostjo sistema obstoječim uporabnikom večamo nabor možnih kombinacij vsakodnevnih ali občasnih poti in širimo mrežo uporabnikov. Eden od sistemov deluje tudi v Zagorju ob Savi, kjer so uporabniki z njim zelo zadovoljni.

Prednosti kolesarjenja so številne: izboljšanje počutja in telesne pripravljenosti, večja učinkovitost pri delu, pozitiven vpliv na psihofizično zdravje, brez zastojev in zamud, enostavno in hitreje po mestnih središčih, premagovanje daljših razdalj ob manjši fizični obremenitvi, praktičnost, prijazno do denarnice in okolja, občutek svobode gibanja.

Nomago – zeleni prevozniki večjih prireditev

Naše podjetje je dovolj veliko in izkušeno, da poskrbi za logistiko najbolj zahtevnih dogodkov. S hibridnimi, električnimi in okolju prijaznimi avtobusi poskrbimo za avtobusne prevoze tekmovalcev, članov ekip, medijev in obiskovalcev večjih športnih dogodkov, kot je EHF EURO 2022 v rokometu za ženske, IBU svetovno prvenstvo v biatlonu 2023 ipd.

Poleg organizacije prevozov za večje športne dogodke, smo pogosto izbira večjih podjetij, ki delujejo na mednarodni ravni in kjer je razpredenost in časovna usklajenost bolj zahtevna. Naša prednost je velika flota vozil, velik nabor izkušenih voznikov in strokovno podkovana ekipa, ki v ozadju poskrbi, da vse teče nemoteno. Naš cilj je na sodoben način zagotavljati varne in učinkovite prevozne možnosti, s katerimi uporabnike povezujemo z izbranimi destinacijami ter pri tem pustiti minimalen vpliv na okolje. Kot trajnostno usmerjeno podjetje smo pogosto del zelenih projektov.

Nomagova prva sončna elektrarna

V Nomagu smo postavili svojo prvo sončno elektrarno na strehi delavnice v Novi Gorici. Ta bo z izkoriščanjem sončne energije v manj kot sedmih letih povrnila vloženo investicijo. Način pridobivanja sončne energije je do okolja bolj prijazen kot pridobivanje do sedaj uporabljene električne energije. Iz tega razloga postavitev lastne sončne elektrarne predstavlja pomemben korak v izpolnjevanju trajnostno obarvane strategije našega podjetja.

Pred izvedbo projekta smo v sodelovanju s podjetjem GEN-I Sonce opravili raziskavo, katere izmed naših stavb bi bile zaradi svojih specifik in lege za to najbolj primerne. Kot daleč najboljša potencialna naložba je izstopala delavnica v Novi Gorici, kjer smo sončno elektrarno z močjo 66 kW postavili v začetku aprila 2023. Sledila ji bo delavnica v Pamečah, kasneje morda še delavnica v Celju. Celotna investicija se nam bo povrnila v približno 6,9 letih, predvidevamo pa, da bo posamezna elektrarna delovala 30 let.

PR objava

Foto: Nomago


 

Previous article
Next article

Isti avtor