Naj spomnimo: ekipa RK Zagorja je z Krimom Mercatorjem dvakrat igrala neodločeno: v Zagorju z 22 : 22, v Ljubljani z 23 : 23. In prav en dosežen zadetek več daje Zagorjankam v končnici prednost pred tekmicami iz Ljubljane. Ker sta obe ekipi premočni za vse druge ekipe v ligi, so doslej dosegle z vsemi zmage. Če bi bilo tako do konca prvenstva, bi naslov osvojile Zagorjanke.
In tu se pričenjajo čeji. Ljubljančanke so se pritožile na registracijo tekme v Ljubljani, ker je imela zagorska ekipa zapisanih le 11 slovenskih igralk na zapisniku tekme. V pravilniku je zapisano, da jih mora biti 12. Vseh skupaj jih je lahko na zapisniku 16, takšno določilo je zapisano zaradi tega, da so omejili število tujk. Vodstvu ljubljanskega kluba je to prišlo prav, da skušajo sedaj za zeleno mizo priti do naslova prvakinj. Na prvi stopnji je komisar lige njihovo pritožbo zavrnil, arbitražno sodišče, ki ga vodi Trboveljčan Gojko Pešec še ni odločilo.

In uprava ljubljanskega kluba, za katerega bi bila izguba naslove katastrofa, je posegla po drugih ukrepih. Včeraj, zadnji dan prestopnega roka, je okrepila ekipo ŽRK Ajdovščina s šestimi svojimi igralkami. V Ajdovščino je poslala na pomoč tri izkušene slovenske reprezentantke: vratarko Sergejo Stefanišin in krilni igralki Aljo Koren in Tamaro Mavsar ter tri mlajše igralke Anejo Beganovič, Ano Zrimšek in Nino Zulič. Pa to še ni vse. Očitno so v Ljubljani ocenili, da to še ni dovolj. Za Ajdovščino je bila včeraj registrirana še Iva Milanović Litre, ki je prestopila iz ŠRK Gorica iz Hrvaške. Iva je zunanja igralka, hrvaška državna reprezentantka in, ne boste verjeli, sestra krožne napadalke Krima Mercatorja Vesne Milanović Litre.

Zagorske rokometašice se bodo z Ajdovkami pomerile konec marca, Ajdovke pa imajo seveda s tako okrepljeno ekipo precej večje možnosti za uspeh proti Zagorju kot bi jih imele sicer. Seveda ne gre dvomiti, da se bodo igralke po tekmi z Zagorjem hitro vrnile v Krim Mercator. Vse je v okviru predpisov, nič ni v okviru fair playa.

MP

Prejšnji članekNi mu žal, da ni vojak
Naslednji članekŠčepec ustvarjanja