nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Tončarovski državni prvak

Peter Tončarovski, član Društva invalidov Trbovlje, je na državnem prvenstvu Zveze za šport invalidov Slovenije osvojil naslov državnega prvaka v športnem ribolovu s plovcem. Njegov izplen je tehtal 9.374 gramov oziroma skoraj šest kilogramov več kot izplen drugouvrščenega tekmovalca.
Tončarovski se je državnega prvenstva udeležil kot zmagovalec območnega tekmovanja v športnem ribolovu posamezno, ki je bilo aprila na ribniku ob Ribiškem domu Zagorje. Takrat so društvo poleg njega zastopali še Niko Šmargut,  Zdravko Pfajfer in Omar Fulan.

Na državnem prvenstvu, ki je bilo 20. maja v Radečah, je sodelovalo 28 članov ZDIS iz območnih tekmovanj, 30 članov ZPS iz Zveze paraplegikov, po trije člani iz nacionalnih invalidskih organizacij, 10 posameznic iz ZDIS in po dve posameznici iz ostalih invalidskih organizacij. Tekmovanje je bilo posamično, ločeno po spolu ter ločeno na stoječe in sedeče tekmovalce. Peter Tončarovski je bil v svoji kategoriji »moški stoje« najboljši med 29 tekmovalci. Od Zasavcev so se tekmovanja udeležili tudi Zagorjani, in sicer Marjan Klančišar, ki je osvojil šesto mesto, Franc Poglajen (13. mesto) in Zdravko Pfeifer, ki je končal na 29. mestu.

ZT

Isti avtor