Tomaž Rabuzin, 26-letni Trboveljčan, je že tretjič zapored osvojil naslov državnega prvaka med para športniki v namiznem tenisu. Zmagal je v svoji kategoriji na državnem prvenstvu v Novem mestu.

V Športnem parku Livada v Novem mestu je 15. oktobra potekalo državno prvenstvo športnikov invalidov v namiznem tenisu. Na njem je že tretjič zapored osvojil naslov državnega prvaka v svoji kategoriji para namiznega tenisa Trboveljčan Tomaž Rabuzin.

Tomaž je član Namiznoteniškega kluba Trbovlje. Trenira v Trbovljah in Mengšu, občasno tudi individualno kje drugje, npr. v Zagrebu. V zadnjih letih je zelo napredoval. V para namiznem tenisu tekmujejo športniki v desetih različnih kategorijah, ki se ločijo po stopnji invalidnosti.

Tomaž Rabuzin tekmuje v šesti kategoriji. Žogico pri servisu npr. ne vrže z eno roko in igra z drugo. Položi jo na lopar, z njim jo vrže v zrak in servira. Gibalno je oviran, saj je en del telesa prizadet. Kljub temu je mladi športnik uspešen v življenju. Končal je srednjo ekonomsko šolo v Ciriusu v Kamniku (Center za usposabljanje invalidne mladine), kjer je šolanje zaključil z redno maturo.

Že skoraj dve leti dela v trboveljskem Vrtcu. Naredil je izpit za avto, ki je seveda prilagojen njegovi gibalni oviranosti. Tako je samostojen, tudi na treninge v Mengeš se vozi sam. Pri njegovi športni poti mu pomagajo tudi starši in družina. S trdno voljo in treningi upa na še večje uspehe. Z odličnimi igrami si odpira vrata reprezentance v para namiznem tenisu, ki je tudi olimpijski šport. Morda pa lahko Zasavci dobimo tudi olimpijca na para olimpijskih igrah v Parizu leta 2024.

MP

Foto: osebni arhiv