RK Brežice – RK Dol TKI Hrastnik 28:28 (16:13)
Športna dvorana Brežice, gledalcev 200. Sodnika Kavalar in Leskovec

Brežice: Krivokapić, Simaković; Šuler Vid Bernard, Brečko 4, Lipej 4, Tomše J. 1, Tomše M. 3, Hecher Patrick Rene, Kovač 2, Dučanović 1, Škoflek, Jazbec 1, Matjašič, Čanžar 5(1), Mlakar 5(5), Cerjak 2. Trener Kukavica

Dol TKI Hrastnik: Seme, Žekar, Sikošek; Brilej 6, Klepej 8, Ajdari 8(6), Zore 1, Jakopič 1, Bauerheim 1, Moljk, Hribšek 1, Robnik, Ramić 1, Guček 1, Ribič. Trener Cenkar

7m: 7(6); 7(6)

Izključitve: 2 minuti; 8 minut

 

Posavsko- zasavski obračun je obetal zanimivo in do konca razburljivo tekmo, kar se je na koncu tudi zgodilo. Prvi polčas je v začetnih minutah minil v izenačeni predstavi, kjer si nobena od ekip ni priborila občutnejše prednosti. Od 17. minute dalje, ko je bil rezultat poravnan na 10:10 pa si je domača ekipa z delnim izidom 4:0, ustvarila najvišjo prednost v tem prvem delu. Dolskim rokometašem v teh kriznih minutah igra v napadu nikakor ni stekla in  napake  so se vrstile ena za drugo. Domači niso izkoristili kriznih minut Dolanov in na odmor so odšli samo s tremi zadetki prednosti.

Premor ob polčasu so bolje izkoristili Klepej in soigralci, ki so kmalu vzpostavili ravnotežje na igrišču in v 41. minuti izid poravnali na 17:17. Sledile so minute odlične igre dolskih rokometašev, ki so imeli 5. minut pred zaključkom lepo prednost treh zadetkov, bilo je 26:23. Vendar te prednosti niso znali obdržati in domači so v zadnji minuti uspeli izenačiti. Sledil je še zadnji dolski napad na tekmi, kjer pa je poizkus Klemna Brileja uspešno zaustavil domači vratar Nikola Krivokapić. Domačini so hitro krenili v protinapad, vendar je dolska obramba še pred iztekom igralnega časa uspela zadržati njihov napad.

Na koncu sicer pravična delitev točk, dolskim rokometašem pa vseeno ostaja spet grenak priokus po drugi izgubljeni točki. Najboljši v dolski ekipi so bili tokrat kapetan Gregor Klepej, Klemen Brilej in Amal Ajdari, pri domačih pa  Brečko, Lipej in Čanžar.

V naslednjem krogu v Dolanko prihajajo rokometaši Črnomlja, še prej pa bo med tednom v sredo ob 18:30 v Dolanki prijateljska tekma članskih ekip domačih in RK Celje PL.

Zoran Zore