Kot smo že poročali, je pretekli vikend (15. – 16. oktober) v Bristolu v Veliki Britaniji potekalo veliko kickboxing tekmovanje, ki se ga je udeležilo 1465 tekmovalcev. Med njimi je bila tudi Tina Baloh, članica Kluba borilnih veščin Pon Do Kwan Zagorje.

Tina Baloh se je turnirja udeležila na povabilo organizatorja, ki je pripravil gala tekmovanje med ekipama Evrope in Amerike. Med seboj so se pomerila najboljša dekleta in fantje obeh kontinentov, kjer je ta šport tudi najbolj razvit. Takšen duel se je odvil prvič v zgodovini. Tina je z odlično borbo pripomogla k zmagi Evrope, ki je na koncu slavila za eno točko.

Poleg ekipnega nastopa je blestela tudi v posamični kategoriji, kjer je v svoji paradni kategoriji do 70 kg s štirimi zmagami osvojila prvo mesto. Njeno superiornost dokazuje rezultat finalne borbe, kjer je Tina zmagala z razliko 10 točk pred iztekom časa.

Tina je dobro pripravljena, sama in njeni podporniki in naviječi se že veselijo nastopa na Evropskem prvenstvu v Turčiji , ki bo na sporedu čez slab mesec.

PB

Foto: osebni arhiv