nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Testiranje v Trbovljah in Hrastniku

Tudi v Trbovljah in v Hrastniku bodo omogočili hitro testiranje za novi koronavirus. Testiranje bodo opravili jutri, v sredo, 30. decembra 2020.

Trbovlje

V Trbovljah bo testiranje potekalo v avli Delavskega doma Trbovlje – glavni vhod v DDT, od 9. ure do 17. ure. Vsi zainteresirani za testiranje morajo imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja oziroma osebni dokument. Hitro testiranje je pomembno za odkrivanje asimptomatskih okuženih oseb, ki bi lahko nevede prenašali okužbo tudi med ostale.

»Občane bi želeli opozoriti, da vam negativen rezultat testiranja ne omogoča, da opustite vse preventivne ukrepe. Še vedno je potrebno upoštevati varnostno razdaljo, redno razkuževanje oziroma umivanje rok, higieno kašlja, uporabo obraznih zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih in povsod, kjer ni mogoče zagotavljati varnostne razdalje vsaj 1,5 mesta. Prav tako vse občane pozivamo, da v času novoletnih praznikov kar se da omejijo stike in s tem preprečijo širjenje okužbe,« so zapisali v izjavi za javnost na Občini Trbovlje.

Hrastnik

Jutri, 30. 12. 2020, se bo ob 9. uri zjutraj pričelo množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na Covid-19 tudi v Hrastniku v Športni dvorani na Logu. Kot sporočajo z Občine Hrastnik se ga lahko udeležijo občanke in občani Hrastnika, ki bolezni še niso preboleli oziroma je še niso imeli. V Športno dvorano bo mogoče vstopiti le skozi glavni vhod pri bazenu, z zagotavljanjem varnostne razdalje in vseh higienskih ukrepov. Testiranje bo potekalo tako, da se na bo odvzemnem mestu opravilo test, rezultate pa bo ekipa zdravstvenih delavcev približno v 20 minutah po odvzemu sporočila testirani osebi po telefonu. Vsi udeleženci testiranja morajo s seboj imeti zdravstveno in osebno izkaznico. Testiranje bo potekalo do 15. ure.

Savus

Foto: arhiv Savus

Previous article
Next article

Isti avtor