Na Zimski jamatlon se je prijavilo že več kot 200 udeležencev. Kot zadnje so se prijavile ekipe Špilfrdirberji, Ekipa z najbolj povprečnim časom in Tereznčani 1 in 2. Perkmandeljc si zadovoljno mane roke, saj je med prijavljenimi več punc kot fantov (113 : 91).

Tereznčani

Doslej je soboto, 2. decembra, na koledarju označil veliko tistih, ki si upajo. Prijavljeni so že 204 udeleženci v 52 ekipah. V zadnjih dneh so se prijavile ekipe Špilfrdirberji (»Upamo, da ne bodo naredili kakšnega s…anja,« je bila izjava Perkmandeljca) Ekipa z najbolj povprečnim časom (opala, povprečneži bi radi do nagrade), pa ekipi Tereznčani 1 in 2 (prihajajo s Terezije, knapovskega naselja v Trbovljah).

Strojniki

Ta teden pričakujemo prijavo okrog 40 tujih študentov, ki so na študijski izmenjavi na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani, za njihovo udeležbo skrbi Zagorjanka Duši Železnik, ki je res prava duša strojniške udeležbe na jamatlonih. Fantje in punce se že pripravljajo, izbirajo imena in vadijo za fešto v jami in na svetlem.

Glasba bo glasna

Še enkrat naj povemo, da bo tokrat za zabavo poskrbeli Uroš Ržišnik s spremljevalno rockersko ekipo. Rock in knapušna gresta z roko v roki. Uroš je ta teden prišel pogledat, če priprave potekajo po načrtih in povedal, da bodo muzikanti zažigali. Verjemite in prepričajte se.

 

Iz Zasavja, pa še iz cele Slovenije

Zasavje

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Brnica, Čeče, Čemšenik, Čolnišče, Dol pri Hrastniku, Hrastnik, Izlake, Jesenovo, Kandrše, Kisovec, Knezdol, Kolovrat, Podlipovica, Ravenska vas, Razbor pri Čemšeniku, Rove, Trbovlje, Zagorje, Znojile).

Slovenija

Prihajajo iz naslednjih slovenskih krajev: Blagovica, Bukovca, Celje, Čadramska vas, Črnuče, Dob, Dragomelj, Gabrovka, Gorenja vas, Grosuplje, Ivančna Gorica, Kamnik, Klanec pri Gabrovki, Koper, Koseze, Kranj, Krtina, Laze v Tuhinju, Litija, Ljubno, Log pri Brezovici, Luče, Lukovica, Makole, Mlinše, Moravče, Moravče pri Gabrovki, Petrovče, Pijava Gorica, Podgorica, Podnart, Podpeč, Poljčane, Polzela, Preserje, Radeče, Rečica ob Savinji, Spodnji Hotič, Srednja vas pri Kamniku, Srednja vas pri Šenčurju, Studenec, Škocjan, Šmartno pri Litiji, Tlaka, Vače, Velenje, Visoko, Vransko, Vrhpolje, Vršajn, Žalec, Žeje.

Tujina

Udeleženci prihajajo tudi iz tujine iz naslednjih krajev in mest: Hmelnicki, Kijev (Ukrajina), Arhiz, Krasnodar, Moskva (Rusija),

Kaj vas čaka?

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po prihodu iz jame pa čisto prava zasavska knapuska fešta s knapusko hrano, rock muzko in vsem, kar paše zraven.

 

Prijave

Prijavnica je že pripravljena. Prav za vas. Ne spreglejte!

Razpis-prijavnina

Kaj je jamatlon?

Jamatlon je 5,5 km dolg oviratlon v rudniškem rovu med Trbovljami in Hrastnikom. Na poti jamatlonce čaka 14 ovir, ki so povezana z delom in življenjem rudarjev. Zimski jamatlon je idealen za vse, ki ne marajo mraza, saj je v rudniku prijetnih 15 stopinj, ravno prav za zabavno rekreativno pustolovščino.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekDan odprtih vrat CKZ ZD Trbovlje
Naslednji članekZagorje v modri barvi