Na predizboru za državno tekmovanje mladih sodobnih plesalcev, ki je bil od 26. do 28. januarja v Celju, so se med učenkami Glasbene šole Trbovlje na državno tekmovanje uvrstile Zarja Siter, Tea Pervulovič in Lana Bravec v kategoriji A1 solo ter Sara Smodiš in Neža Zupančič v kategoriji A2 duet. Plesalke se učijo pri mentorici Kim Kern Kukovič.

Od 1. do 2. februarja pa se 21. regijsko tekmovanje mladih glasbenikov, ki teče na različnih glasbenih šolah, odvija tudi na trboveljski, kjer tekmujejo učenci kitare iz vse Slovenije. Med nastopajočimi sta dva učenca gostiteljske šole Maks Berk, ki ga uči Emir Ibrakić, in Klemen Forte, ki ga uči Matija Dolenc. Iz trboveljske šole pa se bodo v Brežicah in Novem mestu na predtekmovanju predstavili še violinistki Vesna Zupančič pod mentorstvom Danijele Djordjević in Simona Češarek pod mentorstvom Maje Lebar Kotar.

V soboto in nedeljo bo tudi 12. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik, za katero se bosta na klavirski harmoniki potegovala dva predstavnika GŠ Trbovlje Tilen Pangeršič in Daniel Iuliano pod mentorskim vodstvom Alojza Stradarja.

ZT

Prejšnji članekPrometna nesreča v Šklendrovcu
Naslednji članekNagrado dobi …