petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Tekmovali v kuhi ciganskega golaža

Letos so častniki, ki so tekmovali v pripravi in kuhanju vojaškega obroka za pokal OZSČ Laško, morali skuhati ciganski golaž z gobjim pridihom. In to v kotličku. Tekmovanja se je udeležilo osem ekip iz častniških in veteranskih združenj, potekalo pa je v centru Laškrga – na vrtu bivšega hotela Savinja.
Kuharskega tekmovanja se je prvič udeležila tudi ekipa OZSČ Hrastnik, in sicer v sestavi: vodja ekipe Zdenko Ladiha, kuharski mojster Rudi  Hribšek, kuharski pomočnik Igor Pogačnik in kuharski vajenec Jani Zore. Kuharski boj je trajal naporne štiri ure pod budnim očesom štiričlanske ocenjevalne komisije.

Ta je v finalnem delu poskusila pripravljene obroke vseh ekip in razglasila rezultate. Ekipa OZSČ Hrastnik je zasedla tretje mesto, kar je bil za edino debitantko lep uspeh. Za specialiste ciganskega golaža so se izkazali člani ekipe Policijskega veteranskega združenja Sever iz Celja, ki so zmagali.

Odlično organizirano in obiskano tekmovanje je potekalo ob boku tradicionalnega sejemskega dne. Hrastničani, ki so Laščanom napovedali srdit kuharski boj tudi naslednje leto, so se na prizorišču najbolj razveselili svojih »navijačev«: Gorazda Hafnerja, predsednika združenja, Davida Srebotnika, sekretarja združenja, ter članov Rudija Senčarja in Jovota Zoreta.

JZ

Isti avtor