V soboto, 19. novembra, je Badminton klub Zagorska dolina doma pripravil svoj prvi rekreativni turnir, na katerem so se v badmintonu pomerili mlajši dečki in deklice, moški in ženske v skupinah A in B ter v dvojicah. Skupaj so nastopajoči odigrali kar 167 tekem.
Matjaž Hribernik je v moški skupini A dobil vse tekme in zasluženo zmagal. Tudi Urša Butara je bila nepremagljiva v ženski A skupini. V moški B skupini je slavil Silvester Markoja, v ženski pa Mihela Savšek. Odrasli so se pomerili tudi v dvojicah, kjer sta pri moških zmagala Damjan Baš in Matjaž Hribernik, pri ženskah pa Mateja Potrpin in Urša Dolinšek.

Največ tekem so na turnirju odigrali otroci, ki so se – tako kot odrasli – borili za vsako točko. Med dečki je bil najboljši Primož Oberč, med deklicami pa Pia Šalamon.

Badminton klub Zagorska dolina je avgusta letos ustanovil Robert Potrpin, ki je povedal, da so z organizacijo prvega turnirja namen dosegli. »Spoznavanje igre, druženje, tam pa tam kašna solza, veselje, vsega po malem in dosti obiskovalcev. Ja, bilo je kot nekoč,« je dejal po tekmi.

Robert Potrpin je bil v letih od 1997 do 2005 član prvega badminton kluba v Zagorju, kjer je deloval kot tekmovalec in trener. Prenehal je zaradi zdravstvenih razlogov, njegova ljubezen do tega športa pa je botrovala odločitvi, da klub v Zagorju ponovno ustanovi. »Naši načrti so jasni, spodbuditi želimo zanimanje pri otrocih in počasi zapolniti vrzel, ki je nastala v zadnjih desetih letih. Privabiti želimo tudi zrelejše tekmovalce, ki jih igra še zanima in se bodo udeleževali tekmovanj, ter rekreativce. Badminton je zelo zanimiva in dinamična rekreacija. Naš cilj je v nekaj sezonah »izdelati« tekmovalce, ki bodo v badmintonu tudi nekaj dosegli.«

Klub trenutno šteje 47 članov, na voljo pa je še nekaj mest za vodeno igro badmintona. Letos se je klub s starejšimi igralci že udeležil tudi dveh rekreativnih turnirjev izven Zagorja. »Prinesli smo dve medalji in nekaj zelo dobrih uvrstitev,« je povedal Potrpin, »kar dokazuje, da se je v preteklosti v Zagorju igral konkurenčen badminton. Seveda pa se imamo namen udeležiti še kakšnega turnirja in to tudi z mlajšimi, zdaj ko so dobili občutek, kako ti potekajo.«

TPK

Prejšnji članekDravograjčani premočni
Naslednji članekOporečna voda