V petek, 12. maja, je bilo na športnem igrišču Rudar v Trbovljah živahno že od osmih zjutraj. Igor Gošte in Mitja Duh sta šestič združila moči in pripravila humanitarni tek, letos za osebe z Downovim sindromom.
Igor Gošte si je zadal preteči 85 kilometrov oziroma 212 krogov, okrog 12. ure jih je imel za seboj 75. Nato si je privoščil masažo in okrepčilo. Mitja Duh je takrat pretekel okrog 30 kilometrov in kot je povedal, namerava teči vse do večera.

Tekačema so se na progi pridruževali svojci, prijatelji, znanci. Eni so tekli, drugi le hodili. Vodja Društva prijateljev mladine Trbovlje, ki je dogodek pomagala organizirati, Lavra Izgoršek je imela za sabo že šest krogov in kot je rekla, bo do 20. ure še kakšnega pretekla.

Humanitarni tek je podprla tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, ki se je v Zasavju udeležila nacionalnega odprtja Tedna vseživljenjskega učenja. Pred slovesno prireditvijo je za dober namen na Rudarju pretekla dva kroga.

Ves dan lahko obiskovalci darujejo prostovoljne prispevke za pomoč osebam z Downovim sindromom na stojnicah ob športnem igrišču. Za ta namen je odprt tudi račun, na katerega lahko daruje vsak:

Društvo prijateljev mladine Trbovlje,
Trg svobode 11,
1420 Trbovlje

TRR: SI56 02330-0090653290 – odprt pri NLB
Sklic: 00 11 2017
namen: Humanitarni tek 2017

TPK

Prejšnji članekVse življenje se učimo
Naslednji članekNagradna igra ob tednu vseživljenjskega učenja