četrtek, 25 aprila, 2024

Iz te kategorije

Tekači v Zagorju

Na deset in pol kilometrski progi Od Orehovice do Zagorja se je pomerilo 196 tekačev in 74 tekačic. Pri slednjih so bile absolutno najboljše bivša odlična slovenska atletska reprezentantka na dolgih progah Helena Javornik iz kluba Tekaška vadba v Mariboru, ki je v cilj pritekla s časom 0:38:28,1, Karin Gašek iz kluba AD Kladivar Celje, ki je dosegla čas 0:42:50,2 in Bernarda Zvir iz kluba Podkrižnik d.o.o., ki je tek končala s časom 0:45:02,1. Absolutno najboljši v moški konkurenci so bili Matej Šturm iz AD Slovenska Bistrica s časom 0:32:23,7, Miran Cvet iz KGT Papež s časom 0:33:20,0 in Martin Ocepek iz ŠD Izlake s časom 0:34:37,6.
Tekači so bili razdeljeni v kategorije. Tako so bili v kategoriji moški do 19 let najboljši Urban Šturm, Jaka Čop in Jaka Kovač, med tekači, starimi  od 19 do 29 let so bili najhitrejši Matej Šturm iz AD Slovenska Bistrica, Martin Ocepek iz ŠD Izlake in Miha Dobravec iz Tekaške šole Živko, med tekači do 39 let, ki je bila najštevilčnejša kategorija, pa so briljirali Miha Lajevec in Rudi Senica iz KŠD Peče ter Peter Drnovšek iz Kolesarskega kluba Zagorska dolina. Prvi je v kategoriji do 49 let pritekel na cilj Miran Cvet iz KGT Papež, za njim pa Franc Podrenk iz ŠD Polšnik in Davor Krašovec iz kluba Tek.si. Najhitrejši moški do 59 let je bil Darko Kralj iz ŠD Premogovnik, sledila sta mu Jože Mori iz TŠ Živko in Jože Plahuta iz kluba Slovenska vojska. V kategoriji moški do 69 let so najhitreje v cilj pritekli Ivan Ruparčič in Darko Rovanšek iz ŠD Sodražica ter Štefan Lešnik, do 79 let pa so bili najboljši Marjan Ocepek, Silvester Jemenšek iz kluba Slovenska Bistrica in Karli Vrbnjak. V najstarejši kategoriji, torej nad 80 let, je bil samo en tekač, Polde Dolenc iz kluba Dravske elektrarne Maribor, ki je v svoji kategoriji seveda dosegel najboljši rezultat.

V kategoriji ženske do 19 let so bile najboljše Karin Gašek iz AD Kladivar Celje, Tjaša Knez iz AK Radeče in Špela Borštnar iz kluba Trimus. Med 19 in 29 let so se najbolje uvrstile Ula Kupec iz AK Šentjur, Tjaša Kmet in Maja Medved, do 39 let so bile najhitrejše Mateja Baš iz kluba Svet24 Drn in strn team, Manca Hace iz ŠD Šmartno-Tacen in Nataša Borštnar iz kluba Trimus. V kategoriji ženske do 49 let je v cilj najhitreje pritekla Marija Rojič iz ŠD Dem, za njo pa Tadeja Knez in Anka Pušnjak iz kluba Nikan team, od tekačic, starih med 49 in 59 let pa so se najbolje uvrstile Helena Javornik iz kluba Tekaška vadba v Mariboru, Bernarda Zvir iz kluba Podkrižnik d.o.o. in Marta Plahuta iz ŠD Artiče. Med tekačicami, starimi od 60 do 69 let, so najboljši rezultat dosegle Erna Pudgar iz kluba Vzajemna bejbe, Jožica Šiftar in Fani Podkrajšek iz kluba ŠD Izlake. Edini v svojih kategorijah, torej do 79 in nad 80 let, sta bili Lojzka Bratuša iz kluba Ženske Dem in Kazimira Lužnik.

Teka so se lahko udeležili tudi otroci, in sicer so lahko tekli na 300, 500 ali 1000 metrov. Na Cici teku, kjer je bila proga dolga 300 metrov, so tekli tisti, ki so bili rojeni leta 2009 ali kasneje, na Otroškem teku po 500 metrov dolgi progi pa otroci, rojeni med letoma 2005 in 2008. Ta dva teka nista bila tekmovalne narave, priznanje za udeležbo so namreč prejeli kar vsi. Bolj tekmovalno pa je bil zastavljen najdaljši Otroški tek na 1000 metrov, kjer so po kategorijah tekmovali tekači, rojeni med letoma 2001 in 2002 ter med letoma 2003 in 2004. V starejši kategoriji so tekmovale samo tri deklice, Maja Per iz AK Domžale, Zala Drnovšek in Manca Pirc, ki so na cilj pritekle v omenjenem vrstnem redu. Med mlajšimi deklicami so se najbolje uvrstile Lea Čebin iz ŠD Ravenska vas, Eva Golob iz ŠD Kotredež in Zala Rozina. Teka sta se udeležila samo dva dečka v starejši kategoriji, Jan Berčon iz Tekaške šole Živko Celje, ki je v svoji kategoriji na cilj pritekel prvi, in Žiga Zagorec. Med mlajšimi dečki so progo v najkrajšem času pretekli Žan Resnik, Lovro Kotnik in Vid Strnad. Teka se je v svoji kategoriji udeležilo tudi 12 invalidov. Poleg tekačev se je na pot podalo še 32 pohodnikov, ki so hodili do Vinske skale in se vračali skozi Kisovec.

Rezultate si lahko ogledate na spletni strani www.sdizlake.si

ZT

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor