sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Tek čez zasavski drn in strn

Zavod Savus Rudarski tek organizira že četrtič – le, da je dogodek prej nosil ime Rudarski maraton. Čeprav z novim imenom, je izkušnja še vedno adrenalinska, nenavadna in predvsem nepozabna.

V malo manj kot enem tednu, kar so prijave odprte, se je na Rudarski tek prijavilo že 10 tekačic in tekačev – osem se jih bo preizkusilo na desetki, dva pa na dvajsetki.

Rudarska desetka bo potekala od Evroparka po cesti do vhoda v jamo v Trbovljah in potem po rudniku do Hrastnika. Tiste, ki se bodo odločili za Rudarsko dvajsetko, pa čaka po teku po rudniku malo težji del preko Ojstrega in Kip do Ajnzerja v Trbovljah, kjer se bodo še enkrat spustili v jamo in ponovno tekli do Hrastnika. Za tek pod zemljo si bodo nadeli čelado in naglavno lučko.

Udeleženci Rudarskega teka se bodo lahko, ko odtečejo, okrepčali s toplo malico, domov pa bodo odnesli tudi majico. Pripravljamo tudi lepe nagrade za najboljše in darilca za vse udeležence.

Na Rudarski tek se lahko prijavite na spletni strani www.rudarskitek.si. Na strani najdete tudi vse informacije glede teka.

Ob prijavi do 30. januarja je startnina najnižja in znaša 15 evrov.

Savus

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor