nedelja, 23 junija, 2024

Iz te kategorije

Teden vseživljenjskega učenja

V Delavskem domu Trbovlje bo 12. maja nacionalno odprtje Tedna vseživljenjskega učenja. Dogodek organizira Zasavska ljudska univerza (ZLU) v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje pod okriljem Andragoškega centra Slovenije in ob podpori Ministrstva za znanost, šolstvo in šport. TVU je vseslovenski festival učenja, ki promovira in spodbuja k učenju vse generacije.
Ob odprtju festivala bo ZLU z GZS OZ Zasavje in Zavodom RS za zaposlovanje podpisal sporazum Partnerstvo za razvoj človeških virov v Zasavju. Osrednji del programa nacionalnega odprtja pa bo namenjen dobitnikom priznanj za promocijo učenja in znanja odraslih za leto 2016. Letos so med njimi tudi Zasavci. Obiskovalci si bodo lahko ogledali video predstavitve nagrajencev in njihovih življenjskih zgodb, še prej pa jih bodo nagovorili ministrica za izobraževanje znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič, župan Občine Zagorje ob Savi in podpredsednik Sveta zasavske regije Matjaž Švagan, direktor ACS Andrej Sotošek ter direktor Javnega sklada RS za kulturne dejavnost Marko Repnik. TVU in Teden ljubiteljske kulture (TLK) se namreč tudi letos časovno in vsebinsko prekrivata. Zbrane bo pozdravil tudi direktor ZLU Tone Bezgovšek.

Med 10. in 13. uro se bodo na stojnicah v avli DDT-ja predstavili vse tri zasavske srednje šole (GESŠ, STPŠ, SŠ Zagorje), Trbovlje, novomedijsko mesto, Mladinski center Trbovlje, Mladinski center Zagorje ob Savi (Medgeneracijsko središče),  Sos-šola, Spacelink, Večgeneracijski center Zasavje, Zoyo Baby, Ironate in Hiša eksperimentov Ljubljana.

Od 10.00 naprej bo v  zgornji avli DDT likovna razstava Vinka Hlebša, nagrajenca Andragoškega centra Slovenije  in razstava TVU-ja.

Za otroke pa bo najbolj zanimiva Hiška eksperimentov, ki bo od 9.00 do 13.30 gostovala na OŠ Ivana Cankarja v Trbovljah, popoldne od 13.30 do 16.00 pa si jo bodo lahko ogledali tudi preostali Zasavci.

V okviru TVU bo Zasavcem od 12. maja do 1. junija na voljo preko 70 brezplačnih prireditev, ki jih je pripravila Zasavska ljudska univerza kot regijski koordinator v sodelovanju z 29 partnerskimi organizacijami.

Program TVU je objavljen tudi na povezavi: https://www.zlu.si/uploads/Dokumenti/TVU_2017_tisk.pdf .

ZT

Isti avtor