sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Teatro das Figuras: Pondus

V Hrastniku je v vikendu 23. do 6. maja potekal festival Rdeči revirji, na katerem se je odvilo več kot 40 izjemnih dogodkov. Med njimi je bila tudi sodobna cirkuška predstava Pondus.

Nadaljujemo z objavami foto reportaž fotografskega mojstra Branka Klančarja s festivala Rdeči revirji. Na njegovih fotografijah tokrat prevladujejo cirkuški elementi.

Pondus je sodobna cirkuška predstava, ki se na odru sooča s tremi svetovi: akrobatom, plesalcem in glasbenikom. V ruševinskem svetu, kjer prebivajo spomini in sledi družbe, sredi jekla, železa in hrupa, obstoj še vedno traja. Pondus raziskuje pojmovanje časa ter evolucijo telesa, kakor tudi vse, kar nas obkroža v naravi. Večni cikel rojstva in staranja, naravni zakoni in nenehna potreba ljudi po prilagajanju okolju.

To neskončno iskanje povezave med človekom in naravo je prisotno že desetletja. Želimo se mu pridružiti, a se hkrati od njega ločiti. Odsev zgodbe o našem velikem razvoju. Gre za raziskavo teže, ravnotežja, nestabilnosti. Glasbenik nenehno konstruira in dekonstruira zvočni prostor, raziskuje kovinske materiale in jeklene strune bas kitare. Kontrast se pojavi med hladnimi materiali in telesi v organskem valčku, da bi soobstajali v simbiozi. Ta tri telesa si pomagajo pri razlikah. Na tej nasičeni zemlji ostaja seme upanja. Kaj nam lahko to neravnovesje ponudi?

Ustvarjalci in izvajalci: Clara Zollesi in Diogo Santos, glasba Matthieu Tomi.

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor