sobota, 18 maja, 2024

Iz te kategorije

Tatvine, pijančevanje, prometne nesreče

PP Zagorje

Patrulja je bila obveščena o kršitvi javnega reda in miru v Kisovcu. Na kraju so policisti dejansko ugotovilikršitev in izdali plačilni nalog.

Na relaciji Zagorje – Litija je bila na glavni cesti večja skala. Skala je bila odstranjena.

Pri kontroli terena je bila občanu zasežena snov, za katero se sumi, da gre za prepovedano drogo. Po pridobljenih rezultatih analize snovi zoper kršitelja sledi ustrezen ukrep.

Patrulja je imela v postopku voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je bil pozitiven (0,84 mg/l). Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja. Zoper kršitelja sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Policisti so intervenirali na območju PP Litija, saj je občan žalil prijaviteljico. Pijanega kršitelja so pridržali do iztreznitve in izdali plačilni nalog.

Na PP se je zglasila občanka, ki je prijavila tatvino registrske tablice na območju Kisovca. O kaznivem dejanju zbirajo obvestila, sledi kazenska ovadba.

Policisti so obravnavali prometno nesrečo. Voznik osebnega vozila je pri speljevanju izgubil oblast nad vozilom in pri tem trčil v drevo.

V Hrastniku so policisti obravnavali tatvino mopeda. Kaznivo dejanje je 2. maja okoli 22. 30 ure izvršil neznani storilec.

PP Trbovlje

30. april

Neznani storilec je 30. aprila vlomil v prostore podjetja in iz njega odtujil delovni stroj v vrednosti več kot 1500 evrov. Neznanec je iz istih prostorih odtujil tudi orodje v vrednosti okrog 200 evrov.

Na parkirišču pred trgovinoje neznani voznik okrog 12.15 ure trčil v stoječe vozilo.

Zaradi prekrška prekoračitve hitrosti z mopedom je bil odrejen izredni tehnični pregled in začasni zaseg mopeda v lasti mladoletnika. Ker je bilo z izrednim tehničnim pregledom ugotovljeno, da je moped predelan, so ga zasegli, zoper kršitelja pa podali obdolžilni predlog.

Neznani storilec je vlomil v stanovanjsko hišo in iz nje odtujil denar in nakit v skupni vrednosti več kot 2000 evrov.

1. maj

Na prireditvenem prostoru je malo pred drugo uro ponoči javni red in mir kršil pijani kršitelj, ki se ni pomiril niti ob prihodu policistov, zato so ga zadržali do iztreznitve, izdali pa so mu tudi plačilni nalog.

Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti ob 5.25 uri trčil v betonsko ograjo. Odklonil je strokovni pregled na mamila. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v ZD Trbovlje, kjer so ugotovili, da je dobil lahke telesne poškodbe.

Neznani voznik je ob 5.40 uri z vozilom znamke SEAT pri premiku z vozilomtrčil v voznika motornega kolesa in s kraja odpeljal.

Voznica motornega kolesa je pri vožnji po klancu navzgor ob 12.44 zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v lahki priklopnik vozila, ki ga je z osebnim avtom vlekel udeleženec. Po trčenju je voznico odbilo na brežino, kjer je obstala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v Urgentni center, kjer je bilo ugotovljeno, da je dobila lahke telesne poškodbe.

Zaradi glasne glasbe, ki je motila sosede, so ob 22.47 uri kršitelju izrekli opozorilo.

2. maj

Obravnavali so tatvino mobitela Huawei P20 Lite. Telefon je bil ukraden 29. aprila okrog druge ure v gostinskem lokalu.

ZT

Isti avtor