petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Tatvine, nesreče, razgrajači

Trbovlje
Trboveljski policisti so v petek, 14. julija, dopoldan prejeli obvestilo o vlomu v osebno vozilo, iz katerega je tat odnesel avtoradio in gotovino. Primer še preiskujejo. V soboto, 15. julija, so nekaj po 22. uri prejeli obvestilo o glasni glasbi, ki se razlega iz lokala. Kršitelja so opozorili. Še ena tatvina pa se je zgodila v nedeljo, 16. julija. Policisti so malo pred 15. uro prejeli obvestilo o ukradenem avtoradiu iz osebnega vozila.

Zagorje

Delo so imeli tudi zagorski policisti. Med koncem tedna je na policijo poklical občan rekel, da so mu ukradli les. Policisti so v pogovoru z njim ugotovili, da ni šlo za krajo, temveč da obstaja verjetnost, da mu je mejaš podrl nekaj njegovih dreves. Prijavitelja so napotili na zasebno tožbo oziroma na ureditev zemljiških zadev. V Rovah je voznik speljal z zasebnega dvorišča, ko je pred vozilo pritekel pes. Voznik je psa povozil, zaradi poškodb pa so ga morali evtanazirati. Policisti so v Zagorju obravnavali tudi prometno nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami – voznik pri zavijanju levo ni spustil mimo vseh vozil, ki so prihajala iz njegove nasprotne smeri, zaradi česar je z vozilom trčil v drugo vozilo, ki je pravilno pripeljalo nasproti. Policisti so mu zaradi kršitve zakona izdali plačilni nalog. Na številko 113 je poklicala občanka in povedala, da doma sin razgraja. Policisti so ugotovili, da pijani kršitelj kali javni red in mir, ker pa kljub ukazu ni prenehal z razgrajanjem, so ga do streznitve odpeljali na pridržanje in ga oglobili.

Zagorski policisti pa so posredovali tudi v Hrastniku, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti prišlo do prometne nesreče I. kategorije. Povzročitelju so zaradi kršitve zakona izdali plačilni nalog.

ZT

Isti avtor