Včeraj so igralci SNG Nova Gorica v Delavskem domu Hrastnik uprizorili predstavo Tartuffe. To Molierovo satirično komedijo so prisotni spremljali z navdušenjem in igralsko ekipo na koncu nagradili z dolgim aplavzom. Petkrat so se morali vrniti na oder.
Predstava je pokazala, da se ljudje v štiristo letih nismo kaj dosti spremenili. Še vedno so mnogi zaslepljeni in  naivni, kadar naletijo na človeka, ki zna pihati na dušo ali jim oprati možgane. Goljufija in laž pa imata še vedno kratke noge.

Scena je bila skromna – klavir, dva stola in mizica, vendar to sploh ni motilo, saj so bili dramatični zasuki, potek dogajanja in bistroumni dialogi tako močni, da so obiskovalce povsem prevzeli. Odlična je bila tudi igralska zasedba: Gojmir Lešnjak-Gojc kot Orgon in Helena Peršuh kot Elmira sta na festivalu 39. dni statire lani v Zagrebu prejela nagrado, v Tartuffeu, ki ga je režiral Vito Taufer, pa so med drugimi zaigrali še Iztok Mlakar, Teja Glažar, Peter Harl, Urška Taufer in Nejc Cijan Garlatti.

Fanči Moljk